10 Temmuz 2006 Pazartesi

takı modelleri --- böyle buyrun hanımlar

böyle bi talep var anlaşılan bu blogdan ama nayır nayır, detaya girmek yok, boncuk blogu da değil bu... sadece birkaç fikrim var:
rica edicem şu takı dergilerini alıp kör olana dek kum boncuk dizmeyin. güzel görünüyo ve fakat artık yeter, hem gözünüze yazık hem de çok fazla var etrafta, bir size satmıyorlar. Emeğe yazık. Sizin yaptığınız anlaşılmıyor ve hiç orijinal değil. boncuktan yapılmış çiçeğe şahsen doydum, gerekmedikçe yapılmasın (böyle bir şey de nasıl gerekir bilemem ya). onun yerine iğne oyası çalışın. yemeni kenarına çiçek yaparlar ya, onları boncuk gibi takın (bilezik yaptım böyle).
floş ip ve deri birlikte güzel görünüyor.bence floş ip yeni deridir, yazlık deri iptir. floş ipi keşfeden boncukçular her rengini satıyor artık. çiçek teli ve floş konulu bi procem de var ayrıca.
ponpon güzel bir şey evet ve o kadar çeşidi var ki şeker gibi; ama Yargıcı modelleri araklamak biraz sıkıcı olabiliyor bir süre sonra. abartmayın, John Galliano defilesinde yaşamıyoruz. tahtayla ve metalle güzel oluyor. bi de düğmeleri tığla örüyorlar, onlar daha hoş. keçe kışlık bir malzemedir.
kolye boncuğunuz ağırsa ve bi de uzun bi kolyeyse, silikon lastik yerine kalın misina kullanın ki sünmesin-- berbat bir görüntü, tecrübeyle sabittir.
malzemeden korkmayın. o almayın dediğim dergilerdeki malzemeleri aşın, ne görüyosanız alıp deneyin-- bazen olması gerekenden farklı bi kullanım daha eğlenceli oluyor.
gözünüz bozuksa gözlük takın -- düşük numara, miyop vs fark etmez. gözlüğü takın, itiraz yok.
asla ve asla boncukçuya gidip boncuğu seçtirmeyin. ara parça bilmiyo olabilirsiniz, o sorulur tabii ki. demek istediğim, "ben bu resimdeki kolyeyi yapıcam, boncuk ver" diyenler zaten zevkine yapmıyodur bu işi, kınıyorum burdan. model araklamak serbest tabii- fotokopilemek değil.
sedef küpe ve kolyeyi bari bu yaz yapmayın. kurdeleye boncuk düğümlemeyin. üzüm salkımı yüzük yapmayın. takı kursuna gitmeyin. cart renklerde kitsch takımsılar yerine tahta ya da cam boncukla sadeleşin. bikini üstüne gerdanlık tasarlamayın- gidip yüzün.
yarı değerli taş koydunuz diye çirkin bi model güzelleşmez, sadece paranıza yazık olur. Orta yaşlı hanımlara esas tavsiyem: yaşınıza tek yakışan şey inci ya da yarı değerli taş değil. plastik olmadıkça her şeyi deneyin- özellikle de "antik sarı" renkteki metalleri. model sade oldukça her malzeme yaşınıza uyar- 78lik Sabuş yavruağzı renginde zincirli kolye takıyor sayemde ve iltifat topluyor. korkmayın yani.
onun dışında bordo herkese yakışan asil bi renktir (hele ki şarap-kadınlara) ve bordo kırmızı değildir. lacivert de öyle- ve lacivert gece mavisine yakın olmalıdır.

2 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Çok hoş değerlendirmeler olmuş...:))

deryik dedi ki...

teşekkürler :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker