19 Temmuz 2006 Çarşamba

Deryik'ten amme hizmeti.. evet.

Amme hizmetim size şu emsalsiz bilgiyi vermek:
Havayolları şirketleri ve bavul tüccarları arasındaki gizli anlaşmanın varlığı. Bi komplo.
Açıklıyorum:
Hayatta en sevdiğim anlardan biri dede yadigarı deri valizleri özenle doldurmaktır. Bütün bi uygarlığı içine alıcak hacmi ve kahverengi deri karizmasını orta yaş olgunluğuyla (zira 40 yaşında falan bu bavullar) birleştiren bu mağrur tayfa giderek kullanışlılığını yitirmekte. Neden?
Adamlar bavul falan taşımıyo bi kere. Bavul istifliyolar. Sonra sanki harç döken kamyon gibi o banda tükürüyolar hepsini. Caaaaanım deri valizimi - ki içine ben bile sığabilirim, evet- köşesinden yırttı vandallar. Bu sebepten herkes çelik kasa bavul manyaklığı yaşıyo. Kişiliksiz, bantta dönerken "ay benimki bu mu acebaa" dedirten mc donalds valizleri. Herkeste benzer modeller (biliyorum çiçekli/ retro desenlileri- mevzu o değil).
"oturarak valiz kapatma" devri bitti. Benim (ve dedemin ve annemin ve bütün sülalenin) güzel valizler 2 katı hacme kadar esner, tepinerek kapatılır, yol boyu tık demez. Tamam, centilmen beyler taşırken biraz bel ağrısı yaşıyo tekerleği kırıldığından beri... Ama onun dışında şıktır, görmüş geçirmiştir, hala bakışları üstüne toplayan bi kart kurttur.
Amma ve lakin yeni valizler almak gerekiyo. Kurşun geçirmez gibi duran kabuklu, hantal valizler. Paranoyak üretimi: hepsinin kilidi var. Nerde benimkilerin kemer tokasından ibaret samimi kapanışları nerde bunların "mallarıma göz dikme haydut, çalsan da açamiycan nıhahaha" erol taşlığı. Deri valiz bu alemin vosvosudur. Hatta Alain Delon'u, Marilyn Monroe'su, James Dean'i falandır yerine göre. Britney Spears klonları havayolu şirketlerinin istif sistemine daha iyi dayanıcak diye nedir benim bu çilem yaa...
Komployu özetliyorum sabırsızlar için (sabırsızsan niye okursun o da bi garip ya gerçi.. neyssse):
Bu valizciler bakmış ki eski toprak valizler bi ömür dayanıyo, havayolu şirketlerine "üstünde vaşak gezdirin, bizonlara teptirin, o da olmadı usturayla gıdıklayın, havaya atıp da tutmayın" falan demişler. Maksat kasalar satılsın. E tüketici de "cık bu eskidi dayanmıyo yenisini kapıverem gari" dediği için.. alın size komplo. Amaaa bizz vosvosları sevennleerrr direniciizz..
Silah sanayii bir, bavul sanayii iki. Acımasızlar azizim. Gözleri dönmüş manyakların.

Hiç yorum yok:

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker