3 Mart 2007 Cumartesi

ersin



benim arkadaşım... pıst! okuma burayı, duygu falan olucak içinde.

adam askere gidiyo yahu. bunca yıllık ersin son anda askere başvurmuş efendim. ersin ki rahatı seven adamdır. noluyo anlamadım. bi acele son anda başvuru falan...


zaten bööle bir bir herkese adam öldürmeyi öğretiyolar. bilmesin benim arkadaşlarım silah tutmayı. istemiyorum. nedir yani. bi de komando falan olurmuş, aman aman.. ersin komando. yok yahu olmazsın sen... sen ballı adamsın, revirde falan görev alırsın bi şi bi şi.. buz hokeyi takımı bile vardır ordunun, senin şansına kurulur. komtan'a buz pateni öğretirsin falan...yok yok... sen bu gidişle bodrumda jandarma olarak yaparsın askerliğini. şanssa tam şans.


ya gitmesin ersin askere falan. kimse gitmesin. okulu biter bitmez "askere mi gitsem master yapıp bi sene daha mı yırtsam yoksa yurtdışına mı kaçsam" hesabı yapılmasın artık. nedir bu? şanlı türk ordusuna nefer sağliycaz diye nedir bu yani.. okula gitmeyen de askere gitmesin kardeşim, istemeyen gitmesin. "orduyu eğitim kurumu olarak görme" çapraşıklığından, sosyal hizmet seçeneğinin olmayışından, "vatani hizmet"in yalnızca askerlik olmayışından vs daha önce bahsetmiştim... "adam oluyolar orda" gibi manasız bi savunma da var. ya da "aman işte aradan çıkarsın iş öncesi" normalleştirmesi, ki ben de yapıyorum-- yoksa kabul edilecek yanı kalmayacak... ama düşünsene "sen gidip adam öldürmeyi öğrenmedin, elemanım olamazsın" demek gibi bi şi aslında.




ersin gitme askere falan ya. bak buraya jön pozlarını koyuyorum, hayatının aşkını blogumdan bulucan. bodruma gidelim ya da? çok konuşmiycam söz. yani konuşucam ama işte susarım da arada. o değil de, sen hani buraya geliyodun? adamı hollandaya bekliyoruz, kışlaya gidiyo. bi anda odtü sınırları dışında kalınca tatil anlayışımız değişmiş efendim.


herkes askere gidiyo, gerilimli bi şi, ben sevmiyorum uf. bi askere gidiyolar, askerdeyken o ruh haline kapılıyolar falan.. korkutuyo. sen havaya girme olur mu? hep şikayet edip söylen, gurur duyma silah taşımakla, atış yapmakla. hem kızları hala almıyolar askere... sıkıcı orası.


gerçi askere gideceği (neredeyse) belli olan adama "keşke gitmesen" demek de eşeklik... olsun.

11 yorum:

Yes Master Jedi dedi ki...

Emin ol Ersin'de o silahı tutmayı sevecek.. Yaratılış..

Emir Bey dedi ki...

boş konuşan insan yorumu yapayım mı? vallahi gitsin gelsin o da kurtulsun biz de.

Dilara dedi ki...

askere gitme ihtimali olan insanları seviorum. (L)

Adsız dedi ki...

küçükken biz, kardeşim ve ben babamın iki tarafında üzgün otogarda annemi ankaraya uğurlarken, içmiş delikanlılar(pabucumun...) en büyük asker kimiğn layn diye otobüsü sallıyorlardı. sonra bir tanesi kendinden geçmiş önümüze gelip kimin lan en büyük asker diye bağırdı, babam:sizinki.:))
ağlancak halimize gülüyoruz modu tam olarak sanırım.
bunlar mı adam olacak? olsunlar bakalım...

ikinehir dedi ki...

fallen art geliyo benim aklıma askerlik deyince şimdi mesela deryik..
silah tutmasın insanlar, tutan da sevmesin..

daphnevega dedi ki...

A-aa! Perşembe akşamüstü tanıştım kendisiyle, arkadaşlarımın arkadaşıymış, oturduk birlikte.. Sonra da kurabiye getirdi bize hatta :) Dünya mı yoksa Ankara mı küçük??

jelatin dedi ki...

Deryik,
Sana sarılmak istiyorum ama yazı karakterlerinin çok küçük olması bunu zorlaştırıyor.

deryik dedi ki...

darth buraky: sevmiycek söz verdi :P
emir bey: cidden boş oldu yaf :D
lavender: sizi çok bi sevgi kelebeği gördüm efendim :)
gülin: oy oy ne fena olmuş öyle.. asker konvoyu bir sünnet konvoyu iki zaten, anlamıyorum...
ikinehir: aynen, fallen art. feci feci işler yau.
ayşe: ankara küçücük efendim, önceden tecrübelerimiz var bu konuda. "derya niye hollandaya gelmiyomuş diye soruyo" deyip kalbine indirebilirsiniz, benden izin :P
jelatin: yazı karakteri dediğin nedir ki büyür, yeter ki gönüller bir olsun efendim..

deryik dedi ki...

ayşe'ye ikinci not: ersinin sırrı çözüldü.. efendim eski TEDli olarak beni bile tanıyo olabilirsiniz :) dünya, ankara değil, TED başlı başına ufacık minicik... bi de üstüne ODTÜ heheyt yani. kaçsan kurtulamazsın :P

daphnevega dedi ki...

2000 mezunuyum efendim TED'den, 2005 ODTÜ'den. Şubem f (imiş) lisede(yıllıktan baktım hey gidi hey!) Çok hoşuma gitti bu olay, hatta bakındım yıllığa bir Deryik bulayım diye ama ellerim bomboş kaldı..

deryik dedi ki...

2002 TED benim; 2006 boğaziçi. şubem f idi sanki son sene. ya da e miydi.. yok yok f'ydi benimki de :) yıllıkta geçişmişizdir haliyle :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker