30 Mart 2007 Cuma

ay pi no oh yoo

ip no kadar saatlerce üstüne geyik çevirebileceğim bi şi yok yahu. var var, gugıl; ama bu da güzel. misal, hepiniz birer ip nosunuz. ben de öyle. ip noyuz biz. trackerların gülü. hoş, evinden bağlanmayan insanlar daha bi gizemli olabiliyo... ip no yeni nikimiz.

tracker da enteresan bi şi, hangi şehirden kim gelmiş diye bakarken "devlet, turkey" yazısı görmek, irkilmek.. ya da "maliye, turkey". aynı hesap. devlet gelmiş kimbilir ne görmüş. heheyt maliye.

nedenini bilmiyorum; ama Gouda olarak çıkmakta bağlantı yerim, hayır efendim size eski bi kaşarın içinden seslenmiyorum; ama La Hey olamadım henüz. server duy sesimi.

ya da mesela "bak bakalım şu ip no gelmiş mi sana da?" denemesi: gelmiş yahu, gitmek bilmemiş. hatta komik bi şekilde kendini belli ediyomuş, eğlenceliymiş yani. ya da hastalıklı mıymış? esta esta... haşa. günün her saati, ısrarla ve alakasız da olsa gelene git demeyiz tekkesi bu. buyrun gelin, merak edin ve arayın; bulacaksınız. sırra ereceksiniz. zira ne demiştik, aramaya inanmak. ben değil miki dedi. hani bari linklere tıklayıp gelmeyin kuzum, bu da böyle bi kopyam olsun. oturup ip no takibi yapmıyorum zira, gözden kaçarsınız... ama kimi de kör göz parmak. cık cık. sonra nedir, "gelmiş mi?" "gelmiş". hiç eğlenceli değil, hemen buldum.

çok nadide süperdorm ısrarla "burdur, boğaziçi" benzeri tuhaf bi ikiliyle çıkmakta. bütün boğaziçi de olabilir... niye burdur? hayırdır? burdurlular ve proxy ayarları gizemini kim çözecek?

bi de ısrarla gugıllayanlara: evet kız arkadaşıyım, o yüzden cümle içinde geçiyo.
saygılar sevgiler. kısk an be an. paranoya. paran, oya. oya paran düşüyo. oyaa.... paran!
oh be.

türkiye istatistik kurumu'nda (ya da yeni adı her ne ise orda) mesai saatinde blog gezen insanlar halen, ısrarla var. beni aylarca süründürdüğünüz, en basit satın alma gücü paritesini bile hesaplamadığınız saatler (ne saati, tam 3 ay!) boyunca elmyra derdinde olduğunuzu daha önce deşifre etmiştim. garezim sonsuz, akrep burcuyum, yarışmacı arkadaşları sırtından bıçaklarım. saygılar. işinizin başına dönün şimdi n'olur. halk sizden grafik bekler, sayı bekler. bi de illere göre satın alma gücü paritesini artık hesaplayın, imanımız gevremişti. azıcık da hızlanın, 1 yıl sürmesin. aaa...

ben bugün galiba bi 50 sayfa okudum. gece 11'e dek, sonra surinam makarnası.

manasızca merak eden varsa: gana, güney afrika ve hindistan'dan örneklerle kaynak paylaşım sorunlarının analizi.. ayrıca çölleşme, yıllık yağış ve orman yapısındaki değişimlere dair bilgilerin çarpıtılması/ yönlendirilmesi/ yanlış okunması, edinilmiş bilginin ve kolonileşmenin bilime etkisi, yerel bilgi, kaynak mı kıt ben mi vesaire vesaire... ööööö yani. öğh. kaç aydır aynı terane, bilmiyorum. daralç.
bolca çay. sonra işte....

günlerden perşembe mekanlardan paters içkilerden bira müziklerden puerto rico.

yazının en başına dönersek: google'ı "gugıl" logosuyla görmek istiyorum. nokta.

hatta ünlü bi latin düşünürün dediği gibi:
besos nena...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben gunun cesitli saatlerinde acip acip bakan psikopatlardanim. Sizin de hangi saatte, kac yazi yazacaginiz belli olmuyor zira :)

deryik dedi ki...

mz: yok kuzum, bakınız elbet, o değil bahsi geçen mevzu :) yoksa haşa, cidden yani, daha sık gelin... daha sık ses edin...

divadeiwob dedi ki...

tracker'dan tracker'a fark var sanırım. Mesela ben seni Wageningen şehrinden yarışmaya katılan biri olarak görüyorum. Gerçi Boğaziçi Üniversitesi'yle Burdur arasına 4 tane Hollanda sığar, o yüzden seninki kabul edilebilir limitlerde bence : )

tavsan dedi ki...

ben de gunun her saati gelengillerdenim. zaten tum gunum bilgisayar basinda geciyor (cidden, abartmiyorum), sIkIldIkca tikliyorum keza. ayrica paranoyagim da, ustume alinirim:)

deryik dedi ki...

karanlık: wageningen?! fazla küçük bu ülke yaf.

tavşan: yahu üstüne alınmaması gereken herkes alınoor kuzum, buyrun gelin :D benim de mial kontrol etme tikim var zaten, halden anlıyorum yani :)

Adsız dedi ki...

ben genellikle tracker'a yakalanmamak icin bloglines'dan okuyorum sizi deryik hanim :)) Ama arada ziyaret ettigimde de (hide ip) programiyla server relay edip geliyorum saka olsun hani diye, o yuzden bazen bermuda'dan, bazen cinden, bazen de guney afrika'dan gelebirim :))

Adsız dedi ki...

deryik, insanı torpark kullanmaya tesvik ediyorsun, kusura kalma.

deryik dedi ki...

return2: ah o siz miydiniz efem? ben de diyorum uruguaydan falan referer olmadan beni izleyen hayranlarim var:P

anonim: ni demek, buyrun bittabi:)

Adsız dedi ki...

deryikkk, bende trackliyorum artık :)

deryik dedi ki...

gülin: fiyuu yeni takıntına hoş geldin :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker