21 Mart 2007 Çarşamba

80liler sobelemecesi

efendim tuğçe hanım "geliyoo geliyooo" diye duyurmuştu zaten... baştan ebeleyelim sobeleyim: ikinehir, karanlık, baarım. tuğçe alf'i koyarak beni benden aldı :) 1990'da 6 yaşındaydım, haliyle 1999'da da 15... ona göre okursunuz efenim. buyrun bana verdiği hissiyat 84lü olmanın:

abla olmak. 1992 itibariyle.

taso. istanbuldaki dolmuşların eski geniş amerikan arabaları oluşu. star tv'nin ilk yayını. kanal 6 ve HBB. blue jeans ve hey girl!. feci halde ipek ongun.transformers. voltran. Grup Vitamin. süper fm. ayna ayna çelik ayna. ankaraya taşınmak. oya bora. ezginin günlüğü. yeni türkü. biiir başkaaa gece. hadi anlat bakalım, hadi hadi durma anlat. levent kırca. soket: hatta "yeni neslin soket nedir bilmeyişi" konulu bi konuşma olmuştu sanki. şeker kız kendi. özel cips kola kilit. "saatler 15.20'yi gösterirken Tarkan'dan geliyor, dön bebeğim...". Atilla Atalay. Ankaralılar (yoo hayır, tedliler) anlayacaktır: hüdaverdi, manolya, caretta. istanbul'u özlemek. e-mail adresi sahibi olmak. internet. CD değil kaset. USB diil disket. defter kaplamak. tikky kalemler ( tikky lafının kökeninde yatan). hacılamak. kurt cobain. ace of base. backstreet boys ve spice girls. metallica. parmaksız eldiven. TRT eli işi saati. bi alışveriş bi fiş. masalcı teyze. Çocuk kalbi okutan deli öğretmenler. doğan kardeş. ali desidero. izel-çelik-ercan. fayton. street fighter ve mortal combat. ah tabii ki tsubasa. karate kid serisi. nedense bolca erbakan ve yalanışı. fame city'deki oyun parkı. CLEMENTINE. carmen sandiego nerdee.. Cine5'in şifresini kırmaya çalışmak. tutti frutti. koşan adam mirkelam. asker potalına fosforlu yeşil/ pembe bağcık. ikisi farklı olucak ama. dedektif gadget. bissürü rozet takmak. bilmemkaç katlı, otomatik kalem kutuları. televole'nin ilk yayını. bir imaj çalışması olarak seden gürel: bum bum bum daldan hop dala uçtum. "devlerin aşkı" derken bile çıkarmamıştı. şimdi toplatmış internetten galiba. big bubble sakız. cam şişede su.

gider daha böyle... çok da bi şi gelmedi ya aklıma... video gelsin madem. izel'den hasretim.. tüm sevenlere için geliyor ve DJ bülent'ten...

9 yorum:

Emir Bey dedi ki...

benim ilk hatırladığım şeylerin çoğunu yazmışsınız çok heyecanlandım yahu okurken =)

deryik dedi ki...

ehehe sizin listeyi beklemekteyim :)

ikinehir dedi ki...

deryik clementine'ı ben izlemedim. ama ekşi'den biliyorum, bir nesilin tüm sorunlarını ona atfediyolar, clementine bizi böyle etti diyolar..:) çoook mu korkunçtu hakkaten?

Tugc dedi ki...

Seden Gurel haric bunlari yazmasaydin, hatirlamadin diye uzulurdum valla :)
gercekten neydi o Ipek Ongun furyasi? :)
Bu arada bunlarin cogunu youtube'de bulabilirsin, insanlarin ciddi ciddi bulmuslar onlari.
Mcuk!

ycurl dedi ki...

Simdi sen 1984 dogumluyum diye yazmissin ama Clementine sanki sen emeklerken yayinlaniyordu televizyonda. Yoksa ben cok mu yaslandim hafizam beni zorluyor. Seker kiz kendi'de aynen oyle. Ben onu seyrederken 6-7 yasindaydim ki sen daha dogmamistin bile :) Tabii tekrar vermisse trt bilemem.

deryik dedi ki...

ikinehir: fransız çizgifilmleri. zor zor zor :)

tuğçe: gördüm yahu. ama seden gürelin bum bum'u internetten kalkmış resmen. bi o yok :P

ycurl: olur mu yahu candy halen yayınlanıyo nerdeyse, kardeşim de izliyodu, show tv almış yayın hakkını. benim hatırladığım clementine çok süreksiz bi çizgi filmdi, kopuk kopuk.. belki tekrarıdır. hatırlıyorum yahu :)

merhababenszn dedi ki...

"carmen sandiego nerede"yi benden baska hatirlayan var vuhuhu diye sevindim ben. biirr baskaaa geceee baslarken elimde sac fircasi sarki soyleyecegim diye ekran basina gittigimi annemler bile hatirlamiyor ayrica. ona da sevindim. 21 yasinda nostalji yasamak da bir ironik -evet 86liyim da ben-

sevgi saygi demeden bitirmem.

divadeiwob dedi ki...

yahu ben 84'lü değilim ki nası ebe-sobe olüüür, bi anlatüverün : )

clementine konusunda ycurl'a katılıyorum, ben yürümeyi yeni öğrenmiştim.
korkudan da ellerimle gözlerimi kapayıp izlerdim, öyle çizgi film olmaz olsun yahu : )

deryik dedi ki...

szn: saygilardan bendeen :)

karanlik: mizitmayalim, oturup yazalim derim ben.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker