12 Eylül 2006 Salı

özel istek üzerine fotolar (mimari kaygılar gözetilmiştir)

enteresan millet hollandalılar. evlerini hep siyah yapıyolarmış bi zamanlar. sonra demişler ki "we need some color"... (bu arada, bakınız aşağıda çatı detayları, tipik daç işi. çan eğrisi ve bottle neck. bi de basamak modeli var, ona para gerekiyomuş o yüzden amsterdamda falan görebiliyosunuz sadece)



ve hangi rengi seçmişler? YEŞİL!!!! sanki 12 ay boyunca yemyeşil çimlerle yaşayan onlar değilmiş gibi, evler ve yel değirmenleri YEŞİL!! sonuç aşağıda:



gelelim amsterdamaa... cık kırmızı fenerlenmedim henüz, zaten fotoğraf yasak orda. çok da merakımı cezbetmiyo yani şu an. elbet giderim, orda duruyo. neyse, bakınız en makul "yüzen ev" fotoğrafı, kanal boyunca bissürü var. elektriği suyu yerinde, kanalizasyona da bağlanıcakmış yakında. amsterdama yerleşsem bunlardan birinde yaşardım heralde. denerdim en azından :) penceredeki figürlere dikkat, san'at kaygısı olan biri yaşıyo burda.



kanal turu sırasında çekilen fotolar. daha düzgünleri de var ama camın arkasından çekip mundar etmişim, size göstermiym, utandım :P bi yerden sonra bütün meydan ve kanallar birbirine benziyo, bu da benim mimariden anlamamamdan değil zaten bunu amaçladıkları için böyle. kanallar, binalar, her şey fazlasıyla korunmuş; aynı zamanda fazla aynı ve düzenli. Yani nerde Gaudi'nin deli çizgileri nerde burdaki flaman nizamı diym ben size...



aşağıda, soldaki modelimiz nijeryadan geliyo. çok matrak bi kızdı. saçları harikaydı bi de,ama kuaförde 5-6 saat sürüyomuş. onun dışında işte, kanallar ve bisiklet. kanal biraz aşağıda kalıyo aslında fotoğraf çekmek için :P




ve kapanış, den haag... ilk gün oturduğumuz, daha sonra yine gidip yurda dönemediğim biracı.



ve ana cadde üzerindeki o galeride her defasında göz attığım o heykel. manasız derecede seviyorum kendisini ....



şimdi ne anladınız bu fotolardan, hiç... kısmet tabii.. daha iyileri olacaktır. önünde cam olmayan :)

5 yorum:

Beyaz Piyano dedi ki...

ne anladınıs bu fotolardan hiç diyosunda bir sor bakim ben baktımmı şimdi baktım ve çok şey anladım dayım orda 30 yıl yaşadı her dönüşünde bana gulden verirdi ama bi işime yaramasdı :)) en sevdiğim yanları köy evlerini bile sanatçı ruhuyla yapmaları diyip modern geyik akımını başlatıyım :)) şaka bi yana yeşillikte öyle bir evde yaşamak insana huzur verir.Birde yere paralel camları olan evleri filan vardı galiba öle bişiler hatırlıyorum :)

deryik dedi ki...

fotolar bi şi anlatmıyo da, onun için şeetmiştim ben :) köy evleri, şehir evleri, hep aynı formda. biraz tektiplik var, kalıptan çıkmış gibi.. ama güzel duruyo yani, eğri büğrü kaçar inşaattansa :) yere paralel cam konusuna daha gelmedik biz, sonraki ünite o :P

Emir Bey dedi ki...

mimar hanım' a bir danışmak lazım :) daha okumamış ama galiba :)

deryik dedi ki...

emir bey: valla mimar hanım foto istedi diye bi acele koydum ve fakat henüz görmüş değil zannımca :) eh kısmet napalım :)

deryik dedi ki...

lavender: mimar kızı olduğumdan değil canım, rehberimiz uzun uzun anlattı, ben de size satıyorum bilgiyi :) siyah renk güneşi çeksin diye galiba. bugünden itibaren tam turist olacağım bi 4 gün, foto foto olucak bütün blog umarım. bilirim yorumsuz geçmezsiniz lavenderciğim onun için "daha okumadı heralde" demiştik :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker