20 Eylül 2006 Çarşamba

panik yok!!

hayattayım. endişe etmeyiniz. bi baktım tam 2 gün olmuş ben bi şi yazmamışım. hemmmen dedim telafi ediciim. dersim vardı... bugün okullu oldum ben:)

politika 101 dersinin kitabının ilk chapter'ı elime ders notu olarak verilince bi an için "ah mazi" dedim. ademler ve havvalar seviyesine inmeden bi "politika ve güç dengeleri" dersi yapıldı allahtan. afrika kökenli olduğunu ingilizcesinden anladığımız hocamız fazladan 20 dakika ders yapıp beni kitledi ilk günden.

bi "population and the poor" dersim var (nüfus ve yoksul diye çevirmek abes geldi de). hocası çok tonton bi adam, iyi geçicek umarım. "rembrandt dediiniz adamın maaşını köle tüccarları veriyodu bi kere" vb isyanlarda sürekli. yani nedir, adamı kötü bi ressam mı yapıyo bu? yoo.. ama resimlerine bakarken düşünmeliymişiz. peki :) böyle bi sosyal sorumluluk halinin dibine durmak işte. O da malthusla başladı derse. ah dedim gençliğimi ömrümü çürüttü benim bu herif, yıkılsın karşımdan.

dün amsterdam gece hayatına akıp (zanzara'nın okulunun düzenlediği spanish night) sabah sürünerek den haag'a döndüm. tren istasyonundan bilet alırken gişedeki o nur yüzlü hanfendilerin her seferinde "den haag? oh, you mean den haaaggkkhhh" çekmesinden gına geldi, olsun ama... iyi niyetliler.

çok bi "sevgili günlük" tadında oldu di mi.. fark ettim ben de. olsun varsın. bu ara hep böyle zaten... ne olsa cevap belli:

olsun varsın.

olsun madem. ne diym.

bu arada, "dutch plate" diye önümüze sunulan yemekte lezzetli olan tek şey, dutch olmayan "köri soslu tavuk" idi. bi pilav bu kadar mı tuzsuz yapılır? caaanım sebzeler bu kadar mı üstünkörü haşlanır? adamlar yemek konusunda bile fonksiyonel. "keyif de neymiş işte, ölmemek için besleniyoruz" hali. ters bana. acı falan ama hint mufağıyla devam edicem. yoksa tadı olsun diye tuz tuz nereye kadar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

büyüyünce sen olmak istiyorum!;)

Emir Bey dedi ki...

çok daha baharat ağırlıklı olmalı yemek herşeyden önce :)) hint mutfağı iyi bir seçim gibi :))))

deryik dedi ki...

lavender: teveccühünüz efenim, estağfurullah :)

emir bey: adamlar tuzla karabiberi bile baharat sayıp yemeğe koymuyo, ot gibi yiyolar. hint takılıcam napiym..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker