23 Eylül 2006 Cumartesi

never mind, love more

şimdi hayatınızda duyduğunuz en enteresan hikayelerden birine hazır olun.
yarışmaya zimbabwe'den katılan bi arkadaş var. adı? Lovemore. aynen- love more. herkes "ne güzel isim" diyo hep tabii. ama bitmedi. onun bi de abisi var -adı ne? Never. Bir de büyükanne var, torunlarına "never mind, love more" diyen, böyle seven. Ve şimdi lovemore "ne enteresan isim abicim" diyenlerden nefret ediyor. kendi adını seviyor; ama sırf aklına gelen anıları anlatmamak için "adımı sevmiyorum" diyp çıkıyo işin içinden.
bu kişinin abisi 2 sene önce ölüyor. yani artık never yok. ailedeki ilk kayıp, daha önce hiç vefat olmamış. bi sene sonra da bu iki adı tek cümlede birleştiren kadın (lovemore ona öyle dedi), büyükanne ölüyor. lovemore için adı o andan itibaren bu iki kişinin anısı haline geliyor. "ne kuul isim adamım" diyenlere anılarını anlatmıyor, onun yerine adımı sevmiyorum deyip çıkıyo işin içinden. bu zimbabweli kocaman adamı görseniz, bu kadar duygusal bir sebep beklemezsiniz. hani fazla maskülen değil dese, tamam. hayır. "abim ve büyükannem" diyor.
ve sırf türkçede her ismin bir anlamı olduğunu anlattığım için bu hikayeyi bana anlatıyor. Bir tek isminin anlamı olanların anlayacağı bir dert olduğu için. ben de ona Satılmış ve Yosma'yı anlatıyorum dilim döndükçe, gülüyor. bunu bu okulda tek bilen benim şu an. ve hep beraber tekrar ediyoruz gençler:
Never mind, love more...
şimdi bu anlatmaya değer bi anı mıdır? doğası gereği evet.

8 yorum:

Aleksi dedi ki...

deryik ortalığa saçmasaydın keşke adamın anılarını...

Adsız dedi ki...

bence çok güzel bir hikayesi var isminin, iyi ki de yazmısın. anlatılmaya değer! türkçe isimlerin anlamlarının olması memnuniyet verici. bi arkadaşımın annesi verilen isimlerin çocuğa karakter olarak yansıdığını düşünüyor. benimki sevgili - gönül süsleyen demek mesela. oh ne güzel.

deryik dedi ki...

alxcim ortalık değil ki.. adam "anlayana anlatırım" dedi. bu durumda sizin bilmenizde bi sorun yok. di mi yani :)

lavender: güzelmiş evet :) bence de isimler insanları etkiliyo bi şekilde, belki karşı tarafın yaklaşımını etkilediği için, bilmiyorum. Burda marisol var mesela bir de, "deniz ve güneş" demek. harika bi isim bu bence.

Emir Bey dedi ki...

annem bir yandan sürekli beni azaraldı yazıyı okurken hiçbirşey anlamadım o yüzden bunu da neden yazıyorum bilmiyorum.

Parizyen Ay Lambasi dedi ki...

yalniz never mind, love more olmuyor isimleri,
never love more oluyor.
mind diye bi tane daha kardes mi var, ben m, kaciriyorum?

deryik dedi ki...

fakeplastcgirl: o mind kısmı da akılda kalabilsin, bi cümle olsun diye büyükannenin katkısı galiba :)

deryik dedi ki...

emirbey: anneler yapıyo onu ama emin ol, annen haklıdır. tartışmasız :)

sumuklubocek dedi ki...

benim de adi "yesterday" olan bir afrikali arkadasim olmustu... bana cok cok ilginc gelirdi ama yazini okuyunca herhalde bu oralarda normal birsey diye dusundum.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker