21 Eylül 2006 Perşembe

ümmi de gitti işte... kaç etti?

Ben oturmuş ağlıyorum. daha da ağlarım. benim kardeşim de 14 yaşında.

ümmi gülsüm 15 yaşında canına kıyıyor; çünkü

tecavüz sonrası polise değil imama giden bir ailesi var.
tecavüzden sonra doğurduğu 3 aylık bebeği var.
tecavüzcüsü olduğu halde evlendirildiği ve habire dayak atan bir kocası var.
"Arkadaşlarım okula gidiyor, ben ise anne oldum. Bunlar olmamalıydı" demişliği var.



tecavüze uğramış.
o bebeği doğurmuş ve ona annelik yapmaya, onu sevmeye çalışıyor.
15 yaşında!
sürekli dayak yiyor.
her gece tecavüzcüsüne yemek hazırlayıp aynı yastığa baş koyuyor, bulaşığını çamaşırını yıkıyor, ne bileyim, elmasını soyuyor.

Ve bu kızın normal olmasını mı bekliyorlar?

Ben bu kızın anasını babasını, ordaki polis memurlarını, imamı ah hele o imamı, çocuk esirgeme kurumu yetkililerini falan, parçalara ayırırım, elimden alamazsınız.

"kızının sürekli şiddet görüp terk edilmesine dayanmayan baba damadını polise teslim etti".
tabii.. Çünkü o baba için tecavüz bir şiddet türü değil ki, bozulan namus. Onun için şiddet mor göz, kırık kol demek, onu yaşadığı için. 14ünde tecavüze uğrayıp çocuk doğurmadı ya, bilemez onu. O imam da kıymış ya imam nikahını, "bu sizin yavrunuzdur napıyosunuz" dememiş ya, allahından bulsun.


Ya peki bu kızın annesi babası,imam falan cezasız mı kalacak? Geri kalan 6 çocuk allaha mı emanet? Suçu ört bas etmek de suç değil mi? Peki bütün bu olaylarda en namuslu, en masum, en sımsıkı sarılıp öpülecek olan yine Ümmi değil mi?

hadi ağlamayın kolaysa.


kaç koyun ediyordu Ünzileler? sayamadım.

7 yorum:

Emir Bey dedi ki...

benim şu konuda ümidim var bu beyinsizlerin sayısı azalıyor ve bir gün hiç kalmayabilir bunlardan.. o zaman bu tip saçma/üzücü olaylar da yaşanmaz umarım. yani ne bileyim bu tür konularda adalet falan bile bana caydırıcı gelmiyor, her zaman daha sert olunmalı, ya da anlık sinirle de böyle düşünüyor olabilirim ama çocuk yaşta birinin ölümünden sorumlu 5-6 kişiye normal bir hayat yaşattırılmamalı !

Adsız dedi ki...

idam cezas niye kalktı sanki diye deliriyor insan. yaşamayı hak etmeyenler yüzünden -bu tarzda- bir kayıp inanılmaz üzücü. bazen denir ya insan olmaktan utanıyorum diye.
hah işte aynen öyle..

Unknown dedi ki...

Alışır olduk böyle olaylara, Ne yazık :((

Tugc dedi ki...

Ben bu namus cinayetleri ve olaylari uzerinde insan haklari odevi yapmistim ve arastirirken o kadar cok uzulmustum ki..Ne zaman biticek ki bunlar..
Lavender'a katiliyorum..Bazen idam cezasi niye kalkti diye sorduruyorlar insana..

Aleksi dedi ki...

@lavender: "idam cezas niye kalktı sanki diye deliriyor insan. yaşamayı hak etmeyenler yüzünden" demişsin. Biraz daha düşün bence böyle bişi demeden önce.

deryik dedi ki...

emir bey: biz divad'la konuşuyoduk da, sayı azalmıyor,artıyor kanaatine vardık. tüm dünyada. her konuda. sert olmak anlık bi çözüm; ama genele vurunca bi işe yaramıyor bence, olan kanunlar işletilse ben razıyım.

lavender: hangi birini idam edeceksin ki? kişisel olarak idam cezasına karşıyım; ayrıca böyle bi olayda idamın fazla bireysel bi çözüm olduğunu düşünüyorum. yani bu ilk değil, son değil. o aileden ve kişilerden bağımsız sebepleri var, dediğin gibi, insanlığımızdan utandıracak sebepler... işin acı yanı o ailenin bu işte bi tuhaflık, bi suç görmemesi. suç işlediğini bile fark etmeyen birini idam etmek ona bi ceza olmaz ki... daha genelgeçer, toplumsal çarpıklıklar var. bu çok daha derin bi sorun olduğunu gösteriyor bence.

xprodoksit: alışmaktan ziyade çabuk unutmayı öğrettik beyinlerimize. kendimizi morfinliyo gibiyiz.

tuğçe: bence idam insan haklarına aykırı bir şey. böyle bir durumda bile fazla kana kan, dişe diş ceza taraftarı değilim; çünkü sonu yok. sen de fark etmişsindir, aslında gerekli düzenleme var kanunda; ama uygulanmıyor. mesela çocuk esirgeme bu çocuğu ailenin elinden almıyor, nitelikli suçun gereği olan kamu davası açılmıyor. bu da bu olayı devlet düzeyinde bi suç yapıyor. ayrıca olayı bilip de susan komşular da var mesela. kimi idam edicez peki o zaman? idamı geçtim, bu ailenin 5 yıl hapsi bile istenmedi. imama zaten dokunsan kıyamet kopar. e yani...

Tugc dedi ki...

Biliyorum..Malesef halk bunu istiyor aslinda ve bazilari savunuyor gibi gozukup bile normalde baska sekilde davraniyor kendisi karsi karsiya kalinca..Ne kadar aci..
Bazi cok iyi orgutlenmeler var aslinda, ozellikle KA-DER filan cok iyi isler yapiyor ama birkac grup yuzyillardir olan birseye herkes elele vermedikce nasil yetebilir ki?

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker