11 Eylül 2006 Pazartesi

deryik ve procesi

şimdiii yaklaşık bi yıldır falan benim için fonda sürekli bi "proce" lafı var, proje asistanıydım zira. araştırması, raporlaması, çevirisi, grafikleri vs vs... neyse efendim bitmek bilmiyor idi. hani aslında nisan-mayıs civarı çıktı hayatımdan; ama bağımız kopmadı. hatta daha dün akşam bile ufak bi düzeltme istedi sevgili hocam, onu yapıp gönderdim... ve şimdi tatataamm:

projenin bitmiş, cillop gibi hali elimde. 169 (yüüz altmışş dokuzzz) sayfa. tamamını kendim yapsam bu kadar sevinmezdim heralde. hanimiş deryik'in raporu... gerçi benim çevirilerimin üstünden bi 2-3 kez düzeltme yapılmış galiba; ama zaten gerekiyodu. Akademia'nın kullandığı yarı ingilizce, yarı osmanlıca ve fakat nadiren türkçe olan o dil daha önce hiç çeviri yapmamış biri için ne menem bir şeydir, ne siz sorun ne ben söyliym (ör: velhasıl, enformal ekonomiiiii)...

hele çevirilerden çook önce yapılan o iki günlük konferansın hazırlanması sırasında geçirdiğim ufak çaplı histeri nöbetlerini yakınen yaşayanlar hatırlayacaktır, oy oy oy... Ama çok şey öğrendim, o ayrı. Hatta şu an burda olmam da bu proje sayesindedir. ilk göz ağrımdır. falandır filandır.



ve tuhaf ama, ben yeni bi proje bulmak istiyorum. kaşınanı kaşırlar, bakalım artık.

2 yorum:

Emir Bey dedi ki...

çalışkan insanın hali başka oluyor yahu! :)) bravo! ayakta alkış!

deryik dedi ki...

teşkürler efendim. zorla çalıştırıyolar insanı valla :P

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker