21 Mayıs 2007 Pazartesi

kısa

yıldırım türker bir tür "bugün hangi hissiyatı özetlemiş" kalemi diil midir? öyledir. bi de zaten muzur gamzeli bi fotoğrafı vardır köşesinde, hafif şaşı mıdır ufka baktığından mıdır bilinmez, ayrıca bi severim.
Diyarbakır Cezaevi nedir, orda ne olmuştur bilmeyen özet okusun yine: 101 tadında. bizim bilmemizi istemeyenlere inat, görmek duymak ve konuşmak için. okuyacaksınız ama sonuna kadar di mi? aceleniz yok. 5 dakika sürüyor. hız fetişine gerek yok. dünya bekler.

geçmişin geçmediğine en basit kanıt ne biliyor musunuz? bütün dünya 68lilerle yetinirken biz bi de 78liler tanıdık. ah hatta monşer, 2008liler'in eşiğinden döndük falan fülün. yüzleşmeyince geçmiyor.

ha bi de balık çiftlikleri son haber: çiftlik sahipleri eylemde. adama derler, "italya'nın neresi, kaç km açığı, turizm bölgesi mi, AB düzenlemelerinden naber, size verilen 1.5 yıllık süre neye yetmiyo, bakanlık 1100 m açığa gidin dedi, nesi anlaşılmıyo" vs vs... tezimde mesele "balık çiftliklerinin son hali nedir" değil tabii, devlet politikası kısmı. ve inanın, başarılı bi politika görmek istiyorum ben. umudum var. Pepe'den yana.

zaten nolduysa MFÖ yüzünden.
bi kısmımızın hala umudu var, isyan etsek de istediğimiz kadar.


not: bi de Aloş'u (ali teoman germaner) bilmeyenler; ama çağdaş türk heykel sanatını merak edenler için duyuru: iş sanat kibele galerisi'nde sergisi varmış.

5 yorum:

narsis dedi ki...

Diyarbakir'i bilmeyen var mi derken... asil "bilenler" bi' konussa da duysak.


Benim en sevdigim! dedigim adam da darbeyle "iceri alinan"lardan. Iki yil. Tabi iskence iskence. Simdi MS'i var, buyuk ihtimal iskence hatirasi.
Ne diyeyim ki.

(Tonton tahta kurulunca herkes ailelerini "son bir kez" gormek icin yakalanma pahasina evlerine ugramislar. Tabi o sirada "toplamis" askerimiz hepsini. Guzel taktik. Gargamel'i hatirlatiyor.
Yakalanacagimi biliyordum ama bir veda etmeden gidemezdim diye acikladi bana babam.)
Ne diyeyim ki

Emir Bey dedi ki...

içim kalktı.

ikinehir dedi ki...

diyarbakır'ı bilmeyenler var. çok var diyarbakır'ı bilmeyen. anlatsam inanmaz, okutsam inanmaz, sen de yalan söylüyosun bu yazan da yalan söylüyo diyen çok var. dahası, bu kadar sert olmasaydı belki ama haketmişlerdir diyenler de çok var. her koşulda haketmişlerdir diyenler de çok var.
ben azım. sen de azsın. narsis de az. yıldırım da az. bugün efkarlıyım galiba.. normaldir.

Av. Ertuğrul Harman dedi ki...

bir gün mete, kent fm'de, fuat güner'e, "yalnızlık ömür boyu, sakın gelme gibi şarkılar yapıyorsunuz, siz bu gençliğe ne yaptığınızın farkında mısınız?" gibi bir soru sormuştu.

mfö, iyi ki var.

deryik dedi ki...

narsis7ekho: işte 78liler başlatıyo bi şiler ama... ooof of. tonton netekim. paşa diye el öptürüyo. sapkın bi hallerdeyiz.

emir bey: bu ne ki.

ikinehir: efkar.... dağıt! enseyi karartma :)

ryu: MFÖ iyi ki var evet. gayet isabetli bi soru olmuş :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker