28 Mayıs 2007 Pazartesi

sen anla

pıst QM, reçel. mardin'den yolla diye tuttururum görürsün.

bi nergiz bi ben bi hulusi bi de penguen. gurbetçiliğin son aşaması: elinde penguen görünce gözü dönen, bi anda gülümseyen insanlar evet. huşu içinde okumalar. ehehe evet, sırf o halinizi görmek için yaptım iğrencim. yok yok maksat paylaşım. aa tori amos bileti evet.

emir bey gezip gezip anlatmakta ben açıp açıp okumaktayım. mazoşizm 101.

evren beni çimlere götürücek, çünkü ben sunumu hazırladım, yarın da yapıcam kendisini, biticek.

bizim için ayran neyse endonezya için soğuk yasemin çayı o: en baba marka Tehbotol. adı güzel, tadı biraz yoğun; ama sevene muhteşem. ben tehbotol gördüm. odamın tehbotolü var. ayrıca kendisinin üstünde ASLI yazıyo, "aslı gibidir" demekmiş hatta. yaa yaa bi dünya dili olarak türkçe.

bugün süpermarkette şu jetonlu oyuncak arabalardan vardı, hani çocuğumuz mızmızlanınca oturtuyoruz, gerzek yerine koyuyoruz kendisini "vvıınnn vınnn gidiyosun baak vııınnn iihihihi" sesleriyle. işte 4-5 yaşında bi çocuk o şeye oturdu, çalıştırdı ve beni kesti. "atla gidelim" diye baktı yemin ederim. utanınca da yüzünü oturma yerine gömdü, burnunu çarptı çünkü o bi yastık değil plastik. acıdı; ama çaktırmadı, ben de bu "çarpmadım, kokladım kendisini, hımmm halis deri evveaat" mimiğini takdir ettim, gülümsedim, kalktım gittim. halbuki o bankta otursam o dutch ben turkse, anlaşırdık belki. ama yok, illa ki bi yetişkinlik yapıcam çocuğu orda öyle bırakıcam. bok var.

burda bisikletlerin üstü her boy ve ebatta çocuk için oturma yeri dolu. işte o çocuklara gülümsüyosunuz, bi kısmı dil çıkarıyo, bi kısmı el sallıyo, bi kısmı da anlamayıp boş boş bakıyo. çok eğlenceli. havalar ısınsın yol kenarında istatistiki veri toplama hayalim var.

zaten tek hayalim eskisi gibi lüzumsuz işler müdürü olmak.
kalk gidelim de saraylı
bak dikiz aynam kalaylı
gel bigel bigel bigel koynuma

ne demiş Direc-t zamanında?
deryaaaa deryaaaaa deryaaaa anlasanaaaaaaaa...
evet. tavuklarla, hımm.

1 yorum:

QM dedi ki...

yarina yolluyorum ben receli, ama istanbul'dan...eline ulassin da afiyet bal seker olsun :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker