16 Mayıs 2007 Çarşamba

dün

bugüne en uzak gün de geçtiğine göre bi bakalım. mesele zaten yetişememek di mi.

vicdani retçiler günü idi. 15 mayıs. öldürmeme hakkı diyorlar ya, "öldürmeyi öğrenmeme hakkı" derdim ben. Reddet diren hayır de! şeklinde destek veriyoruz. ben veriyorum yani. daha da okiycam yetmedi diyene varsa buraya.

bi de bugün çok geç olmadan: kukla tiyatrosu, konu ipek yolu. işsiz güçsüz istanbullu varsa, buyursun benim yerime gezsin. 10. kukla festivalinin kapanış gösterisi. açılışı haber vermeyenler utansın kuzum.

bi de istanbullara Louvre geliyomuş efendim, sabancı imzayı atmış, louvre'daki islam eserleri koleksiyonu 2008'de istanbul'da. fiyu.
~gün bugün~

Radikal her gün websitesinde "türkiye" başlığı altında bi çevre raporu yayınlıyo. bu da bi şi. ha deryik'in balık çiftliklerine noldu derseniz.... benim tez giderek ilginçleşiyor diyebilirim. yaşasın okulumuz. sıra otel istilasında mı diye sormuşlar pek tuhaf buldum. zira o koylardaki kirlilik balık çiftliğinin yanısıra altyapı eksikliğinden. nerdeyse 1000 haneli bi köyün nüfusunu 2 aylığına 10a katlayıp sonra "aa niye pis bu deniz şimdiii" demek bi tuhaf bi şi. körlük. doğayı korumak için illa ki "turizm" demek zorunda olmamız da acı di mi? zaten doğanın bizden bağımsız korunacak bi fanusiçigülü olması da tuhaf. "doğa"nın ortasına şehirler kurup sonra geri kalanı telle çevirip adını "milli park" koymak kadar tuhaf.


ha bi de tecavüz olayı okuyup "hak etmiş" diye yorum bırakanları okumak isterseniz, burda. bu insanların bir-iki tıka üşenmeyip milliyet'in websitesine üye olduğunu, özenle her haberi okuduğunu, üşenmeyip yorum bırakmaya karar verdiğini ve anca bu yorumu bırakabildiğini hatırlatırım. milliyetin her gün özenle "ünlülerin gafları", "bulimik güzeller" gibi başlıklar altında et pazarı yayınladığını da hatırlatırım. ya da yani hadi arka sayfa güzeli klasiğini gazetede anladım da( ya da kabullendim diyelim), sanal ortamda galeriye çevirmek bi nedir? bu insana gazeteci mi denir? ooyoy. hürriyet ve sabah'ın sitelerini bilmemekten mutluyum.

online gazete en güzeli demiştim. zira gerçek haber gazetecilerin yazdığında değil, yorumlarda. ah bi de tabii, gazetecilerin galerilerinde.

ha bi de rica edicem şöyle haberlere itibar etmeyin. durum o kadar vahim değil. 5 yıl falan değil mesele, sırf siz gaza gelin tepki verin diye bunlar, iyi bi şi bi yerde; ama mesele karbon gazıyla bitseydi yarına kurtarmıştık dünyayı. WWF'nin politikası bu, "bir bilinç yaratalım adını panik koyalım". ha tabii, benim dediğim gaz gaz yayılalım demek de değil yani... hani yalancı çoban misali, gerçekten 5 yıl kaldığında kimse inanmayacak, ondan korkuyorum.

link verme dürtüm tatmin oldu bi süreliğine.
miki, saat iki. artık kıpraş hadi.

2 yorum:

papillon dedi ki...

deryacım milliyetin ilk zamanlar nü(?!) zannettikleri fotoğraflar vardı, onlar bir ölçüde "azalmış" onu belirteyim, mesela buz patencisinin görün(mey)en uzuvları daha değerliydi aldığı madalyadan..olayın vahameti böyle..

Tugc dedi ki...

Ben sahsen hurriyetin internet sitesine artik sadece 3 kose yazarini okumak icin girer duruma geldim. ben bulvar gazetesi diyorum kendilerine..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker