20 Ocak 2007 Cumartesi

"cenazesini türk bayrağına saralım!!"

ha yok bi de sarmayacak mıydınız ki? anlamadım?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

hem bu posta hem de asagidakine atfen...hic bi kelime bulamiyorum..insan her zaman ayni gorusleri mi paylasmali anlayamiyorum.. ve eger farkli kisilersek, ve insanin kendi dusunceleri-kimligi bile bu kadar cabuk degisebilme ozelligi gosteriyorken, neden tolere edemiyoruz, neden sadece aptalca birilerinin birilerini katletmesine goz yumuyoruz anlayamiyoruz.. ve su an bir cozum bulamadigimdan kendime daha cok kiziyorum..Oooff off..

Adsız dedi ki...

Oyun falan degil hicbir sey.
Bir adam olduruldu dun ve ne yazik ki bizim ulkemiz bunu yapma potansiyeli olan insanla dolu. Hicbirimiz sutten cikmis ak kasik degiliz ki "oyuna geldik" savunmasi yapabilelim.

deryik dedi ki...

tuğçe: tolere etmeyelim, kabul edelim bence. çözüm de işte... nerden gelir bilmiyorum. ama gelse bir an önce.

mz: duymak istediklerimi söyleyip yapmak istediklerimi anladığın için çok içten teşekkür ederim. nasıl iyi geldi bilemezsin.

oyuna gelmedik de artık ne oyun ne gerçek karıştı. gerçekliğimizi, sınırlarımızı yitiriyoruz.

Adsız dedi ki...

kabul etmeyi basaramiyorlar ki.. o olcak olsa.. en azindan tolere edebilmeyi ogrenseler, ben ona bile raziyim.. cok sinir oluyorum cok.. az once annemle telefonda konustum ben haberleri internetten okumustum, annem de anlatti tekrar.. bunlar durcak mi acaba.. cok daha da kotuye gidiyoruz..

GunO dedi ki...

Çözüm basit hepte söylenir bu ama anlayamıyoruz belki de. Anlamak. anlamak=kabullenmek, Eger anlamak istemiyorsak okumak, dinlemek faydasız. Ben hayatım da; Kimse onları dinlemediği için Aslen faşist olan sosyalistler tanıdım ve sosyalist faşistler, ateist muhafazakarlar tanıdım. Onlar bile kendilerinin farkında diilerdi. Garip, Dink te bu illetten öldürüldü ve buna ragmen bu illet aramızda hala hızla yayılıyo:) Dur diemedikten sonra ne desek boş demiştim.

Adsız dedi ki...

Açıkcası Dink'in tabutunun bayrağa sarılması fikri bana çok safiyane gelmiyor. Zaten politikacıların ve bu güne kadar Ermeni sorununa ilişkin bir duyarlılık göstermek şöyle dursun, konunun üstünün örtülmesi için ellerinden gelen her şeyi yapan medyanın beyanatlarıyla, Dink'in katledilişini Türkiye'ye yönelik bir saldırı olarak gösterme çabasını, bunu milli bir mesele haline getirip olayı çarpıtmasını izlemek yeterince rahatsız edici. Dink belki Türkiye sınırları içersinde kendini "Türkiyeli Ermeni" olarak tanımlayan ender kişilerden biridir. Ama onun katline sebep olan gene Türkiye ve Türkiyeliler oldu. Bayrağa sarılan tabut, tüm milliyetçi sembollerin en önde gidenlerinden biri, bayrak ne yazık ki tek başına bayrak olarak düşünülebilecek bir şey değil Türkiye'de çok uzun yıllardır. Bir yandan bu derece milliyetçi bir sembolün, tam da bu yönünün inadına, radikal milliyetçilik adına öldürülen bir Ermeni gazetecenin tabutuna sarılarak kırılması bağlamında kulağa doğru gelse de, arkasında yatan diğer sebepler bakımdan düşündürücü. Giden gittikten sonra tabutuna bayrak sarılmış sarılmamış çok farketmiyor bence, ama bu işten fayda sağlanma ihtimali rahatsız ediyor.

deryik dedi ki...

ayşe: dediklerinde haklısın... ben olayı sadece "basın şehidi" olması açısından düşündüm. her ne kadar şehitlik mertebesi kendi içinde zaten islam'ı barındırsa da, "basın şehidi"nde din yoktur pek- olmamalı.
her durumda birilerine paye çıkar... bana komik gelen, çok yeni bi fikir bulmuş gibi sunulmasıydı.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker