16 Aralık 2009 Çarşamba

round 2

benim meşhur "hastanede randevuyla rezil olma" seramonime 10 gün sonra özür geldi.

bi toplantının ortasında ısrarla 2 kez aranmış olmamı geçiyorum, kararlılığa veriyorum.
bi doktor hanımla görüştüm, uzun uzun dinledi, özür diledi ve ilgileneceğini söyleyerek kendi telefonunu verdi. "dinledikçe benim içim şişti" dediği için de samimiyetine inandım. bu da böyle yani, 10 gün filan ama, dönüş geldi. ne kadar özendiklerini, titizlendiklerini, sürekli uyardıklarını, çok üzüldüğünü filan anlattı. dertleştik resmen. iyi de oldu.

ayrıca, önceki posttaki adsızın yorumunu da ilettim:
-kime anlatsam daha ben söylemeden sizin hastaneniz olduğunu tahmin ediyor, diye.
tenk yu blog.

hani belki yapmacıktır, beni idare etmiştir,numaracının önde gidenidir, hiç fark etmez. eğer öyleyse de işini iyi yapıyo demek ki. ben derdimi içeriden birine anlattım ya, özür dilendi ya, rahatladım.

3 yorum:

Aleksi dedi ki...

bi keresinde bir kızla çarpışmıştım da nezaket gereği pardon demiştim. (ama aslında çarpan ben değildim, işteş bir fiildi. o da çarpmıştı ama heyhat, ilk ben özür dilemiş bulundum). kız da bana "ohooo, pardon çıkalı öküzler çoğaldı" demişti. çok koymuştu bu laf bana deryik. sonuçta tek hatalı olan ben değildim. laf özelde doğru değildi ama aslında genel olarak bakınca ne doğru değil mi? yani elbette ben öküz değildim ama böyle hata yapıp yapıp "ay çok özür dileriz, istemeden şey oldu, hemen size sakız caklatan sekreterin poposunu çimdikliycez ceza olarak" demeleri ne kadar doğru bir davranış. Yani ben senin yerinde olsam "özür dilediğiniz için teşekkür ederim, özürünüzü kabul ediyorum ama tedavime başka bir hastanede devam edeceğim" falan derdim. evet derdim bunu.

hatta sinirli bir anıma denk gelse telefondaki kadına "ohoo, pardon çıkalı öküzler çoğaldı" bile diyebilirdim. "tamam özür diledik, bitti" anlayışına da sahip olmamalı insanlar.

ya yaa, bu da böyle bir anım işte.

deryik dedi ki...

ah beni tanımıyormuş gibi yorumlar bunlar. öyle dedim zaten. "bi daha sorun olursa, ki umarım olmaz, cebim var" dedi, ben de "bir daha sorun olmaması için sizinle ilişkimi kestim zaten" dedim. bi de ödüllendirir gibi para veremiyciim.
çalışanlarına az buçuk terbiye versinler, işletmeye faydam olsun, şanım yürüsün, maksat bu :)

Aleksi dedi ki...

that's my girl.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker