3 Aralık 2009 Perşembe

opikapbupikapşupikap

dün biz nihayet, istanbul semalarından jelatin hanımla buluştuk. kendisi süper efendim. saçları fönlü, ruju taze, topukları tıkır. bildiklere selam ediyorum onun yerine. baarcımla da karşılaştık, beni bana benzettiler, sonra benzetemediler, bi şiler oldu. tünel civarı, şarap civarı, güzeldi işte. monotonluk maratonunu kırdık, o da, ben de. özlemişim, söylemedim; ama anlamıştır heralde. düşündüm bi, "kendimden çok güvenirim" diyeceğiniz insanlar olur ya, ki pek olmaz hani, öyle biri kendisi. haliyle üzeni üzerim, üzebilirim. tehditle karışık ilan-ı aşkıma burada son verirken, sağlı sollu ilerliyorum gençler.

anlamadığım şeylerin en başı: madem yıkıcan, niye yaptın? bu kadar müsrif olunmaz. buldozerler bu kadar alışıldık şeyler olmamalı. aa hop bi şi daha, yıkıveriyolar. hobi bahçesi diye bi şi varmış, ki bence gayet güzel bi niyet ama sonu ne oldu bilmem. muhtemelen o fideler ikinci mevsimlerini göremeden soldu. benim anlamadığım, bu plansızlığın nereye varacağı. "jest olsun da mest olsunlar" kafasıyla bi şiler yapılsın, o da geveleme gibi yarım yamalak, sonra hop dümdüz edile. ne kolay geliyo insanlara. gecekondu mahallesini dümdüz ederken de rahatlar. hiçbi şi olmasa fiziki bi yapı, malzeme, emek içeriyo. değerlendirmeye çalışır insan, tutar yanı yoksa da baştan müdahil olur filan falan. niyet niyet. böyle "belediye yapar, kaymakam yıkar" haller, bürokratik beceriksizliği temsil eden bi "performance art" eseri sanki.

bir de, metis ajandamı okudum, yuttum. ajanda okunabiliyomuş evet. favorim, necmiye alpay'ın da bugün hatırlattığı o tek cümle:

“Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri Başsavcılığı ‘Sivas olaylarının tahrikçisi’ olduğu gerekçesiyle Aziz Nesin’in idamla yargılanması gerektiğini öne sürdü. -1994”

hadi bugün de bunu düşünün gençler. alt tarafı 15 yıl olmuş. yanmayana idam.

günün süplisi: çivisiz, 800 yıllık yapı: göceli camii.
görmek isteyip ayağı kaşınanlar el kaldırsın.

ntvnin linklerinden devam, ayrıca divriği ulu camii.Kıymet Takdir ve Uzlaşma Komisyonu diye bi şi varmış mesela. kıymet takdir ve uzlaşma. adına şaştım. kamulaştırma. sonra yıkım. çünkü önce beklenir nolacak diye, sonra gereklidir yıkılır. yap yık yap yık. maksat iki iş olsun.

ülke fiziken çok değişiyo bu ara, inşaat sektörü tıkır tıkır. farkında olunması gerek sanki. Turizm Teşvik Kanunu, 80lerden kalma haliyle hizmette. 48 adet kamu taşınmazı turizme tahsis edilmiş. iyi veya kötü; bilmek, izlemek lazım.. niye lazım, tam bilmiyorum. takip etme huyum var. sonra tuhaf bi şiye evriliyo genelde çünkü, okuyup sinirleniym, iyi gelir. arşivci capon.

sonrası erikli tarçınlı çay.

3 yorum:

Aleksi dedi ki...

eee, turizm bacasız sanayi demişler deryik.

narsis7e dedi ki...

Sen haftasonu çalışmıyorsun, ben haftasonu çalışıyorum. Peh.

Adsız dedi ki...

jelatinin yazılarını özlediğimizi buradan tekrar tekrar söyleyelim!

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker