2 Aralık 2009 Çarşamba

deniyorum monşer

"iyi şeyler de oluyo di mi" diye soranlar için, deniyorum.
burdan biraz güneylerde olsa da: deve sırtından enerji. ilaç taşımak için buzdıolabı gerekiyosa, o sıcakta, güneşten enerji elde etmeyi akıl etmek, aslında çok zor değil. oturup arpacı kumrusu gibi düşününce bulunuyor. muş demek ki. mis.

tamam bi tane de burdan olsun: enerji bakanı greenpeace'i ziyaret etti. "bu da bi şidir" kadrosundan iyi haber. en azından "kendini her bulduğu yere zincirleyen bi avuç bitli" yerine yüzü olan, adı olan insanlara dönüştüler. çaylarını içti filan. ne bileyim. iyidir iyi.

bi de seferihisar var, yavaşlama ütopyası.

ve ayrıca eminim orda bi yerlerde bi hastalığa filan da çare bulmuşlardır.
valla deniyorum. kötü bi şi yazmiycam bugün.

sonra işe gelirken gördüm, geri dönüşüm kutusunun üstünde "hayat sokakta başlar" yazıyodu. her sabah görüyorum aslında. barbarosun ortasında fısıldıyo.

sonra bi de kendime mutlu bi dip not:
çok sevdiğim bi resim, contemporary istanbul'un afişinden bana bakıyo bu ara. o resimdeki kompozisyon bi yana, caravaggio'nun ışığına, gölgelerine selam var gibi. şu resimdeki mucizenin sanayi devrimi versiyonu sanki. böyle bağlantılar kurup kendimce seviniyorum, öyle değilse de bozmayın sakın.

6 yorum:

Aleksi dedi ki...

resim güzelmiş. paylaşım için teşekkürler. +rep.

deryik dedi ki...

rep ne yahu? ne kadar alx olmayan bi yorum bu.

Aleksi dedi ki...

ah be deryik, paylaşım forumu dili bu. reputation'ın kısaltılmışı sanırım.

mermaid dedi ki...

ama benim en sevdiğim ressamdır o. ben fotoğraf çekmeyi caravaggio'nun tablolarına baka baka öğrenmeye çalıştım. ve o aziz matta, hani geri çevrilen tablosu ne şahanedir dimi?

deryik dedi ki...

alx, "repeat after me" bence o.
mermaid: evet evet vevevevet :)

pasifauna dedi ki...

Hay ağzına layık Deryik ya; ilk gördüğümden beri bu afişi Caravaggio, Rembrandt; Flaman resmi gibi anahtar kelimeler kafamda cirit atıyordu ama bir türlü harekete geçip Google'a soramadım. Ki meğerse hiç bir anahtar kelime de durumu karşılamıyormuş. Sen olmasan bir sonraki National Gallery ziyaretine kadar da bilinmez kalırdı herhalde.
Neyse, aslolan öğrenmek, geç olsun da güç olmasın...

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker