17 Kasım 2009 Salı

gov te re

belki bi gün, geridönüşüm konusunu kaale alırız.
sen ben o değil, ülke olarak.
ve sonra, devlet paraya kıyar, her yıl yüzlerce mezun veren grafik tasarım öğrencilerinden üçüne beşine bi proje götürür. tamam hadi aşağıdaki örnek kadar olmasın, ama niyet meselesi işte.

ingiliz versiyonunu, hasretle, imrenerek ve takdirle sunuyorum:
recycle now.
özenden bahsettiğim zamanlarda, en severek takip ettiğiniz dizi olduğum için söylüyorum, aklınıza bu gelsin. bundan bahsediyo olucam.

böyle yalın, özenli ve tek derdi işe yaramak olan siteler, twitterdan facebooktan tek derdi bilinçlendirmek olan işler, bence çok değerli. evet birileri parayı kırıyor ama onlar zaten kırıyor. siz şimdi mesela, durup dururken çevre bakanlığının sitesine hiç girdiniz mi? arkadaşlarınıza yollayacağınız güzellikte bir siteyi, herhangi bir bakanlıktan gördünüz mü? yahu bildiğin, kadın dergisiyle çocuk el işi sitesi arasında, resmen "sevimli". ben olsam pembeye boğmazdım ama gestapo şefi kaskatılığı da yok işte, ne güzel. sade en azından. bakınca görüyorum, 3 ayrı kolonda minicik yazılar akmıyor.

ve bunun gibi daha bir sürü şey. mesleki deformasyonla ofis yüklemesi arada bi yerdeyim; takdirle dolaşıyorum sitede. bakın mesela kampanyaya destek olanlara bile ayrı bi site var:
partners . çünkü, "logonuzu kullandık" değil mesele, şeffaflık. yaptık da bunlarla yaptık. buyrun. bakın.

öyle günler dileğiyle işte.
vatandaşını onunla kurmaya tenezzül ettiği iletişim kadar, o iletişimin kalitesi kadar önemsiyo devlet. bence. modern zamanlarda vatandaşlık bu muduuuuur hatta.

iletişim veya hatta işletme filan okusaydım, ödevim olsaydı, DEFRA ile çevre ve orman bakanlığımızı karşılaştırırdım. iletişimden anladığımız şey faaliyet raporu, hizmet aktarımı değil. o niyette; ama değil. bana değil kendi çalışanına anca ulaşıyo, sanki intranet bi şi.


yine de bizimkindeki yanıp sönen "yeni" yazısı için yıldızlı pekiyi.
o da şirin ablası.

2 yorum:

narsis7e dedi ki...

Ay site güzelmiş. Compost yapmayı bile videolarla anlatmışlar. Herkes okulda öğrenmiyor zira, ay ne güzel de düşünmüşler.

Ben adadayken plastik şişeler, karton kutular diğer çöplerden ayrı verilmek zorundaydı. Ama diğerleri için pek bi uygulama yoktu. Ben onların okullarını da bilirim, mini minilerin beynine girmişlerdir çoktan hadi bugün üç tane şişe getirelim bugün pil toplayalım, annenizin babanızın beynini kemirin onlar da dikkat etsinler filan diye.

Bizim tarafa yorum yapmıyorum akşam akşam yine sinirden kudurucam yoksa.

narsis7e dedi ki...

Ay dayanamadım biz zaten takım elbiseli abilerimizin kara kaşlarını görmek için çıldırıyoruz da dayanamayıp koymuşlar cart diye sayfanın ortasına. pek mühim

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker