8 Mayıs 2009 Cuma

elmalar armutlar

şimdi kültür bakanının beyanlamalarını okuyodum. 80leri anmış, şöyle demiş:

"Bu ülkede insanlar ne kadar akılsız olmalı ki bunca darbe yaşandıktan sonra ve biraz önce sevgili Rojin söyledi; bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hala alkışlanabiliyorlar. Bununla Türkiye kendi içinde, yüreğinde mutlaka hesaplaşmalıdır."

yemin ederim bi an için "vay beah" dedim. biri söylemiş yahu, bi bakan. tamam evet onlar da kabul etti. ama söylemiş işte. bu da bi şi hüstın diycektim. bu da 1 şey.

derken alkışlayacak ellerim havada kaldı:

"Nice yalanlar gördük. Ben bir yıl hatırlıyorum, Zeki Müren Türkiye'nin en büyük erkek sanatçısı, Bülent Ersoy en büyük kadın sanatçısı seçilmişti, böyle bir absürt, dramatik, toplumun aklının karıştırılmaya çalışıldığı dönemlerden geçtik"


bu ne ya? yani illa mı aşılmaz bi duvar, atlanmaz bir hendek bu konu?
toplumun aklının karıştırılmaya çalışıldığı konuya bakar mısınız!
darbeciler ve tabii ki zeki müren, en tabii ki bülent ersoy!
toplum çünkü 4-5 yaşındaki çocuklardan oluşuyo, saçını kesince erkek olacağını sanan küçük kız çocukları filanız hepimiz. bilmiyoruz anlamıyoruz, birileri en bi şi sanatçı ödülü vermek suretiyleeee....


hayır bi de insanı heveslendiriyosunuz gören de bi şi oldu sanacak.
nakaratımıza son verirken, bildiklere selam ederim.

1 yorum:

yass dedi ki...

ya bu ulkede darbe olmasını 4 gozle bekleyenler de mevcut.. bı alemız bız..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker