3 Ocak 2008 Perşembe

samir

su yüzeyini öpen bi japon balığım var şu an (azer sana selam olsun :P). biraz hiperaktif. deniz kestanesi kokluyo. yanına bi tane de kuyruğunun ucu siyah olan bi japon balığı alıcam. ama 2 balık olursa üremelerinden delice korkuyorum. cinsiyet tahminim sıfır. yavruları olursa ben fark edene kadar protein diye yerler zaten.

turunç bi hareketlilik odada en azından... ay yazık nasıl korktu... gerçi hafızası kısa di mi? bu balıklardan şaşkınlık ifadesi gitmiyo hiç galiba. teyzemin kedisiyle mi tanıştırsam? şaşkınlığın yerini korku alır en azından.

evet sıkılıyorum. kardeşim saçıma renkli yün, boncuk falan sardı yine.


mahsun mu koysam adını bu balığın nedir? bi üzgün bi şaşkın..

7 yorum:

Murat Ali Seven dedi ki...

japon balığı harika seçim. kutluyoruz sizi deryik hanım. çok asil hayvanlardır. tecrübelerim neticesinde elde ettiğim bulgulara göre öyle hafızasız aptal yaratıklar da değildirler. japonlar için konuşuyorum. mesela lepistes filan salak. üreme mevzuuna kafan takılmasın, dedim ya japonlar asil hayvanlardır, öyle hemen üremezler. yavrularını da yemiyorlar diye hatırlıyorum. kendi yavrularını yani. lepistes vardı benim akvaryumda onun yavrularını yemişti japonlar. ama kendi yavrularını... yok hatırlamıyorum. bir de zaten japonlar yumurtlamayığ doğurdukları için öyle bir ton yavru olmuyor diye hatırlıyorum. uzatmıyım. balık güzeldir. turuncu japon harikadır. eski bir akvaryum sanatçısı olarak aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz. selamlar. hörmetler.

mermaid dedi ki...

hihi
benim de vardı adı: pocahontas'dı:)

umarım ölmez seninki, benimkiler çabucak ölmüştü.

büyür gürbüz bşy olursa ver kedilerim yer benim:)

heheh

deryik dedi ki...

beyaz mantolu adam: kalabalık yapmasın diye lepistesin yavrusunu yemeyi tipik bir asilzade davranışı sayarım :) suyu oda sıcaklığında tutayım da hayvan üşümesin diye kırk takla attım ben. gerçi üşümek için sabit vücut sıcaklığı falan gerekiyo, o da balıkta yok ama olsun. akvaryumda değil, minik bi fanusumsu bi şeyin içinde.

mermaid: ne kadar uzun bi isim olmuş o. kısaca poca mıydı? :)efendim yerli üretim balıklaarr türk sularına alışkıınn vee dayanıklııı imiş. yoksa iki katı para vermemi açıklayamıyorum.

Adsız dedi ki...

japon balıkları yumurtlar
lepistesler gibi canlı yavru dourmas
ve bu işi genellikle akvaryumda yapmaslar.

deryik dedi ki...

yani aslında balıklar doğurmaz.. bilim çevrelerini şaşırtmayalım :P lepistesler köpek balığı familyasından olduğu için yumurtayı dışarı bırakmaz, yumurta içinde kırılır ve yavru çıkınca doğum gibi görünür. memeli değil yani. memeli olunca balık olmaz zaten, misal yunus.

ama akvaryumda üreme yoksa çok memnunum :)

Murat Ali Seven dedi ki...

isimsiz haklı olabilir; ben de zaten hiç doğurmadıklarını söylemiştim, hatırlamadığımı... hatırlamıyorsam doğurmamışlardır, doğursalardı hatırlardım.
ısı mısı diyorsun ama deryik apla, o önemli; geçen kış ısıtıcı bozuk diye hasta olduydu benim caponlar. ısı şart, mühim; isimsiz çıkıp bunu da çürütene kadar en azından bu böyle=)

fanus için iyi değil derler hep, ben de hep orda acı çektiklerini üşünürüm, dönüp duruyorlar ya. bilmiyor bir sor bakalım balığına, memnun değilse akvaryum alalım çocuğa.

deryik dedi ki...

beyaz mantolu adam: mutlu görünüyo. dönerken durup bakıyo bana bi anda ya da ben paranoyağım. başucuma koyuyorum gece, kaloriferin yakınında uyuyo. kuş kedi falan alsam halim nolucaktı acep :P

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker