16 Ocak 2008 Çarşamba

ıscak

oturulan mekanlardaki ısıtma sistemlerine taktım bu ara. malum ankara gece -12 derece falan. kış mevsimindeyiz yani. ve lakin bazı mekanlar bahar ferahlığını hedeflemiş gibi... müşteri profillerini bilmiyorum ama meteorolojik sorunları olduğu kesin ya da hepsi menopozda. ben kışın gittiğim bi yerde t-shirt'le oturmak istemem. yani basar insanı; dışarısı soğuk hadiii kat kat giyin. içerisi sıcak hadii soyun. arada yüzün gözün çatlasın ısı farkından. abes. kış kıştır. hırkan üstünde kalır, uzun kollu giyersin, camdan soğuk gelince söversin, kalorifer kenarı ararsın falan feşmekan..

bunun en uç noktası, şu UFO denen ısıtıcılar. çok sakat. hadi sonradan kapatılmış mekanlarda falan olabilir de... onun dışında tepeden ısıtılmak iğrenç bi şi. hem bunca yıldır neden kaloriferler aşağıda? zira sıcak hava yükselir. tepeden ısıtma fiziken ters yani, benim kabaetlerime inemiyor hava. sol kolum ağustos, sağ böbreğim ocak ayında. sonra çözüm olarak fanlı sistemleri buluyolar, vuuu vuuu sıcak hafa üflüyor. daimi bir kuaförde fön çektirme hissiyatı, yediğiniz içtiğiniz zehir oluyo. yemin ederim midem bulanmaya başlıyo. arabanın klimasına abanıp ısıtmak gibi, üfür üfür sıcak hava... yüzüme gözüme. dün annemle gittiğimiz yerde, şaka gibi ama, her masanın üstünde bu üfüren fanlardan vardı. kaçış yok, öyle dizaynnn etmişler. sonra bulduk kuytu bi yer. ki ben çok üşürüm, ellerim buz keser hep. ama bu ne yahu. fırın içi gibi. fön fön.

sağlıksız hemşerim. beni haşlamak yerine o cıbıl müşterilerine hırka servisi yap, bana ne.

4 yorum:

mermaid dedi ki...

deryik pabucu yarım.
benim evim morg kadar souktu abartmıorum:)
bilindik hiç bir ısıtma yöntemi de tam olarak işe yaramıyordu.
derken sevgilim kişisi ufo yardımıyla evi tropikal iklime geçirdi de,
kabaetlerimiz bile ısındı:)
hiihho
uygulamada super olabilio yani.

dide dedi ki...

bence de berbat bir sistem. geçen bu sistem yüzünden derste uyuyakaldım. öğle yemeğinden sonra ağırlaşmış bünyeye bi de püfür püfür sıcak hava dalgası sonucu kaldıramadım.
panora' ya da yapmışlar bundan. insan yemek yerken ağzından burnundan sıcak hava girmesi hiç hoş değil. üstelik havayı kurutuyor.

deryik dedi ki...

mermaid: acil durumlarda 1 adet.. belkii...

dide: kurutuyo bi de, o da doğru. hazzetmiyorum, bahar gelsin :)

Adsız dedi ki...

merhaba deryik, ilginçtir ki ikinci bir yorum yazıyorum, sanırım gizli okuyucu sıfatımı kaybediyorum:)
her ne kadar soğuğa karşı bünyem hassas olsada sanırım ben üşümeyi çok seviyorum deryik. ellerimin buz kesilip eve geldiğimde karıncalanmasını da seviyorum biliyor musun. kalın montumu giyip beremi ve o turuncu atkımı takarak görüş mesafemi daraltmayı kaygan zeminde düşmüp bir tarafımı kıracağım korkusunu bile seviyorum. biraz abarttım sanırım abartmayı da seviyorum. ama ılık üstü bir sıcak bana göre değil asla sevmiyorum.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker