29 Haziran 2007 Cuma

bızzzt

nezleyim. hava 15 derece, yağışlı ve rüzgarlı. "oh ne güzel" diyen varsa, takvime baksın rica edicem. temmuzun gelişi sıcak basması, fenalık geçirme, limonata ve ayran arayışı demektir, yağmurluk ve şemsiye değil.

canım burnumda. yine bi parti, yine organizasyon enayisi olarak, fiyat kıyası yaparak tonlarca manasız alışveriş. 2 tur süpermarketten içki-çerez- meyve suyu taşımak, 3 kişi sadece. ölüm ölüm. sonra işte bi tylol hot, sıcak duş, şalteri indirmek....

ama yok, son kısım eksik, zira ben mazoşistim evet. aşağıda parti hazırlığı yapacak kimse yok şu an, ona taktım. tabii ki gidip yardım edicem, sonra ölürüm. önce 3 aylık gelen öğrencilerin veda partisi hazır olacak, eğlendiklerini bilicem. bu esnada, "deryik meyve suları niye 10 çeşit de 11 değil", "bira neden 6 derece de 4 değil" diyen zibidiler olacak. ruhlarını emmekle tehdit etmeye karar verdim. gerçi ufak bi hapşu da iş görür, finaller öncesi oh ala. salak detayların hayatımdaki manasız yerine dair kitap yazabilirim.

sırtım tutuk, 20 yaş dişim sızlıyo, kulaklarım tıkalı.
nezleyim yorgunum açım.
milyon sayfa okumam gerek.

evet aslen 70ime merdiven dayadım, yaşlıyım ve söyleniyorum. anne çorbası istiyorum. güneş açsın, pis pis sırıtsın istiyorum. bakkal amcayı arayıp çırağı göndersin diye yalvarabilmek istiyorum. komşu teyzenin şefkatle "nane limon kaynat kızım" demesini istiyorum. tezimin artık adam gibi bi hal almasını istiyorum. e-posta cevapları yazmak istiyorum. takat istiyorum.

yazmiycam ayrıca. hıh. kendime küstüm, nedir bu şimdi yani...
manasız bi post.

8 yorum:

narsis dedi ki...

Temmuz'a gelemeden Haziran memlekette can alıyormuş yahu. Şu bizim ülkelerle Türkiye'nin bir ortalamasını alıverse yukarı taraf, ben sevineceğim. Zira yağmurda iliklerime kadar ıslanırken takvimde Temmuz geldi diye sevinmek zor oluyor.

Manasız postlar sıkıntısı aynı anda mı vurur be kardeşim =D

narsis dedi ki...

Ha bir de şu Allianoi davası... Köylüleri biri durdursun, su istiyoruz, kapakları onlar açmazsa 15 gün sonra biz açıcaz diye konuşmuşlar. Yahu ben buradan pır pır telaş oldum. Adamın umrunda değil tarih marih, bu seneki ürünü kurtarmaya çalışıyor da, yahu ben korku içinde tırnak kemirerek bakıyorum gazete sayfalarına

Adsız dedi ki...

ben şuanda balkonda hırka ile oturmaktayım. ensem üşüyor, acaba şal da mı alsam diye düşünmekteyim :)

ulothrix dedi ki...

Merhaba Deryik Hanım,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. 3 gün yazmayınca meraklanmaya başlamıştım açıkçası. Tamam 2 günlük aralarınıza yürek zor da olsa dayanıyor ama iş 3. güne sarkınca baya mutsuzlaşıyor-huysuzlaşıyor biz hayranlarınız, bilginize.. :) Tabii, verdiğiniz araların faydaları da yok değil; her gün uğrayıp yeni yazı göremeyince eski yazılarınızı tekrar tekrar okumak güzel oluyor. Kelimeler üzerindeki hakimiyetinize, üslubunuza ve kültürünüze hayran olan insanlardan biri olduğumu tekrar bildirip, bu -kısa- giriş paragrafımı burada sonlandırmak istiyorum. :)

Efendim, kendimi tanıtmadım sanırım. Ben Levent. Vakti zamanında sizin blogunuzu keşfetmeme sebep olmuş YeşilVadi'den Levent. Bir dönem bazı mailleşmelerimiz olmuştu ama herhalde hatırlamazsınız.

Eğer bilgi sahibiyseniz size bir konuda danışmak istiyordum. Uluslararası bazda Technorati tarzı bir sistem hazırlamaya başladım bu aralar. Ve bu sistemin içerik olarak destekleyeceği diller üzerinde araştırma yapıyordum ve bu konuyu size sormanın uygun olacağını düşündüm. Hollandalılar blog kavramına nasıl bakıyor sizce? Yeterli sayıda Flemenkçe blog var mıdır? Mesela Türkçe bloglarla karşılaştırıldığında, onların blog kullanım oranı yeterli midir sizce? Ve oradaki en ünlü blog servisi hangisi?

Elbette orada öğrenci olmanız, o ülkenin dili ve blogları ile ilgili bilgi sahibi olmanızı gerektirmez ama meraklı kişiliğiniz nedeniyle belki öylesine bir araştırma yapmışsınızdır diye düşündüm. Eğer bir bilginiz ya da fikriniz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. ( levent@yesilvadi.org )

Tekrar tekrar geçmiş olsun diliyorum. Dikkat ediniz kendinize, rica ediciim :)

deryik dedi ki...

narsis7ekho:hala bulutlu burası bühühü... ama işte efendim zaten mesele o. baraj "su gelicek zengin edicek" diye sunulursa, odur olacağı. ekonomik değeri olmayan/ölçülemeyen şeylerin, misal tarih ya da doğa, ekonomik faydalarla başa çıkabilmesi mesele... olur olur. ümit var. gün gelir köylüler, "burası bize emanet" der.

eysean: ben battaniyeler altında ilaçlanmaktayım, şalı al bence, nolur nolmaz :)

ulothrix: hatırladım sizi tabii ki :) hmmm hollanda blogları... hiçbir fikrim yok desem? :) çok fazla hollandalı da tanımıyorum açıkçası...
buldum! buyrun efendim dutch bloggerlar hakkında yazılmış bi tez:
http://www.zachtei.nl/2006/10/12/001185.html
evet hizmette sınır yok :) sayıca bi patlama olmuş milyonları bulmuş diyo. sayfa ingilizce. umarım işe yarar. olmadı mail atabilirsiniz, profilimde adres var.

deryik dedi ki...

ulothrix: bi de startlog.nl diye bi blogger servisi buldum, belki bi fikir verir.

ulothrix dedi ki...

açıkçası yorumum yayınlanınca şaşırmadım desem yalan olur :) ben onu yayınlanmaz, cevabı da maille gönderirsiniz diye öyle uzattıkça uzatmıştım. :)

sadece "bilmiyorum" demek yerine minik de olsa bir araştırma yapmış olmanız fazlasıyla sevindirdi beni. ayrıca konuyla ilgili bir fikir edinmeme de yardım etti. teşekkür ederim efendim :)

iyiliksever deryik.. :)

deryik dedi ki...

ulothrix: siz yorum olarak bırakınca... hem mail adresinizi de göremedim... belki diğer hollandadan yarışmaya katılan bloggerlar da yardımcı olur diye biraz da :) ben teşekkür ederim :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker