8 Haziran 2007 Cuma

şaşkal şaşkın bakkal



renk ne tuhaf bi şi di mi?



hubble'ın çektiği fotoğrafta, mitoz bölünmede ve bi denizanasında aynı renkleri görmek mesela, bayaa tuhaf.

ayrıca mayoz bölünme esnasında denizin derinliklerinden fırlamış bi ufacık hayvancık gibi duran hücreler de komik. sonra gördüğü mikrobumsu her ne ise, onun üstüne atlamaya çalışan akyuvar da korkutucu derecede canlı.



bazen ya en ufağa ya en uzağa bakmak daha iyi geliyo. hani olduğumuz yere çakılıp kalmaktansa. insan hala saf saf büyülenebiliyo yahu.


seni seviyoruz biliiiimm....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok beğendim resimleri deryik, biraz da ürktüm yine, bi türlü anlayamadığımız&anlamlandıramadığımız bu dünya denen şey bana hayranlıkla karışık bi korku hissi veriyo hep..

bu vesileyle, bize bilimin sevilebilecek bi şi olduğunu bi türlü gösteremeyen, laboratuarların kilitli dolaplar ve kapılardan ibaret olduğu, kitapların tekdüze ve anlamsız resimlerden oluştuğu eğitim sistemimize sitemlerimi bir kez daha iletmeyi bir borç bilirim!

:)

eylul dedi ki...

ben sevdim çok. Final dönemi önümde binlerce siyah beyaz kağıt bulunmaktayken bir renk getirdin gözüme sağolasın...

Emir Bey dedi ki...

yahu benim bir projem avrdı renkler dediniz aklıma geldi 70 - 80 yıl önce yaşasam herkes bana inanırdı da eminim de teknoloji gelişti muhtemelen tersi de ispatlandı, ama proje şöyleydi :

insanlar bir tek cisimlerin boyutlarını aynı şekilde algılarlar, bu da sadece görme değil diğer duyularla da tescil edilebilir olduğu için, onun dışında herkes bu cisimleri farklı renklerde görür, ama küçüklüğünden beri herkes bu farklı renkleri dış dünya tarafından bir isimle öğrendiği için, herkes farklı bir renge aynı isimle hitab eder, hani bazen tartışılır ya işte bu mavi mi yeşil mi, pembe mi mor mu, siyah mı lacivert mi diye, işte bunlar herkesin sınırlarını zorladığı anlardır, herkes farklı renkleri sever aslında ama belki de farklı isimler taksalar da herkes aynı renkleri seviyordur bilmem anlatabildim mi =)

deryik dedi ki...

sbo: aaa her seyi devletten beklemeyin, national geographic ne gune duruyo :P

eylul: renk renk renkkkkk!! :D

emir bey: efendim uzgunum, bu teori her gencin aklindan en az bir kez gecmekte. hatta sadece renk degil, ses, tat ve kokuyu da kapsamakta. 55 milletten insana sordum hepsi en az bi kez "acaba sadece ayni ismi verdik diye mi ayni rengi gordugumuzu saniyoruz?"u dusunmus. renk daha ispat edilebilir de, zamaninda NG bi koku testi yapmis okuyucularina, "cevabinizi yollayin" diyen. herkese ufak, kokulu bi kagit... gul diyen de olmus, cop diyen de.. komigiz :P

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker