20 Haziran 2007 Çarşamba

15

kardeşim Deffoş, hani şu benden büyük duran, benden uzun, benden güzel, benden geniş omuzlu, benden kuul kardeşim Defne 19 haziran itibariyle 15 yaşında oldu. 1992 doğumlu insanlar artık 15 yaşında, başımıza taş yağacak. ayrıca kendisi lise öğrencisi bu eylül ayında, dehşet içindeyim. ben lisedeyken "dağları deldiim tek başımaaa çölleri aştıımmm bir tek ben erlerii yendiiim" halindeydim(k) yahu. koskocaman idik, birilerinin köşeden beni izleyip "ay ay şuna bak genç kız oldu vallahi" dediğini duysam inme inerdi heralde o zaman.

hani zamanında telefonda

-deryik orda mı?
-ordaaa

gibi cevaplarıyla arkadaşlarıma eğlencelik olan (öhöm, burcuk okuyosun biliyorum, çocukta yaraları baki:P) bir adet VELET idi kendisi. utanır el sallardı arkadaşlarıma. onu da geçtim mesela, erkek fatmaydı yahu. incecik boncuklu bir kolyeyi boynuna zorla taktığım anları hatırlıyorum. son 5 yıl bayaa kritik bir dönem tamam, büyüyo yavrumuz (ve ben habire aynı şeyi yazıyorum, evet) ve lakin bu sene bi şi oldu: ipin ucu kaçtı, ben kontrol yetimi kaybettim. resmen kardeşimi tanıyamıyorum! büyümeyi geçtim, serpiliyo kız. Dişi oldu bi kere. o çocuk gitti. dişi bi şi oldu, "genç kız olmak" diye bir şey varsa ipekongunca dilinde, ondan oldu. defne'nin bi gün gelip "abla ben hür irademle, gönül rızasıyla etek, üstelik mini etek giyiyorum" dediğini düşünmek bile komikti eskiden; ama gerçek!

yine aynı kızın şu an bi avukatlık bürosunda 1 haftalık staj (evet var öyle bi şi) yapıyo oluşu, "adliyeye gittim, sahte para basan birinin davasına girdim, sonra da satırla adam yaralama davası vardı. pazar günü konserim var, şimdi çalışmaya gidicem" falan demesi...

yok yok en şok edici şuydu: "aman da kardeşim 15 olmuuuş!! çok meşgulsünüz efendim, bi konuşalım bari, msn'e girrr" kıvamı neşeli abla mesajıma, en (tabii ki) kuul, en sakin ve en yetişkin haliyle "aa çok iyi olur, ne zaman uyar sana?" demesi. sonra "ben 2-4 arası uygunum, ona göre gel, şimdi mail yollamam gerek görüşürüz" demesi. tarifi zor bi şi. kardeşiyle 2-3 yaş arası olanların anlaması zor, o minik çocuğun yetişkin cümleleriyle yetişkin randevusu istemesi sizden. "ben bilmiyorum anneme soriym bi" yaşının geçmesi. "of kuruyup gidicem ankarada bi tatil planı yapsam" dediği an mesela- ya da bi mağazada yanınızda kardeşinizi görünce bi an aynaya bakıyo gibi hissetmek.

büyüdü yavrucak. hep diyorum ya, bi 5 yıl sonra kendisi afet-i devran bi halde bar taburesinde otururken, yanıbaşında gözünden kıvılcımlar çıkan ve atmaca gibi kendisini koruyan vaşak ruhlu manyak ben olucam, sakının ey erkek milleti.

o meşhur tatilimize çıkmak için 3 yıl kaldı, şaka gibi.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardesinin cok tatli bir gulusu var. Umarim omur boyu mutlu olup boyle guler.

gaykedi dedi ki...

yaşlanıyoruz bee, geçen senelerde onu lunaparka çarpışan otomobillere götürmem için bana yalvaran yeğenim şu an evleniyor :)

narsis dedi ki...

92 mi yaaaaaaaau, abv boyle massallah massallah yaparken yakaladim kendimi.

Ablasiyla arasinda 2 yas 2 ay olan biri olarak biz bu kadar keskin bir gecis yasamadik tabi. Hatta abla rolunu degistigimiz konular da mevcut, hahayt.

Ama ben sevmiyorum hanginiz buyuksunuz sorusunu. pifff

Emir Bey dedi ki...

maşallah efendim kardeşinize de, siz hakkaten baya tehlikeli bir tip olacaksınız gibi ilerde =) uzaktan selam verip geçmek en güvenlisi =))

merhababenszn dedi ki...

94lu var bende bir tane. hele de erkek olunca daha simdiden benden buyuk duruyor. arada en az 20 santim fark olmasi, bir zamanlar "ustune oturarak" etkisiz hale getirebildigin veledi taniyamamak/tanimlayamamak icin somutotesi bir sebep galiba. benim asil kabullenemedigim adamin bildigin erkek parfumleri/deodorantlari surmeye baslamasi oldu. "yadirgamak" fiili tekrar anlam kazanmisti.

daha beraber konsere gitme plani yapiyoruz biz bakalim.

Adsız dedi ki...

bence mesela bi on sene sonra da, 11 yaşındakiler güzel kardeşin gibi olacak dünya çöl olmazsa.
ben 15 yaşında tombik, çirkin ve komiktim!

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

15 degil derya, bes. Bilmiyorum hatirlar misin, sana ortaokuldaki uc sene boyunca kardesinin yasini soranlara "bes" derdin :) Sonunda bir gun dayanamayip, "Kizim bu cocuk ben bildim bileli bes yasinda be" demistim de gulmustuk. Ya...
Benim ufaklik bile 10 yasina geldi ya. Gecende bana "abla sen evlenemezsin kolay kolay cok ozgurlugune dusgunsun bir kere. iliski oyle yurumez, zannetmiyorum" dedi. Agzina balonu almis isirirken resmimi gosteriyordum size yahu ben daha.Berk de tip fakultesine girdi.
Neticede bu cocuklarin ablalari baskalarinin teyzesi mi olduk biz?! O cocuklardan ne hayir gelir artik ? :D

ezgi dedi ki...

iyi ki doğmuş, iyi ki kocaman kız olmuş defne. bi de güzel bi de güzel, tahtaya vurup hayali nazar boncuğu taktım! asıl keyfi 18'den sonra çıkacak bak gör, tecrübeyle sabittir : )

Adsız dedi ki...

:D o meseleyi bir kerelik yutturabilmistim.. Daha sonrasinda konusmalarimiz genellikle su sekilde devam etmisti:

-Alo, meraba, Derya orda mi?
-...
-...(icinden: "hadi hadi! kesin soylicek!!")
-ımmmh... BURDA! >;&

Simdi hakikaten ablasina yetismekte oldugunu goruyor, adiniza cook mutlu oluyorum efendim.. :>

deryik dedi ki...

tüm yorumlara tek tek cevap verecek idim ki "berk tıp fakültesinde" kısmında kaldım. olmaz, olamaz. berk daha çocuk!!!

ikinehir dedi ki...

benim iki kardeşim var, biri benden 2.5 yaş ufak diğeri 3.5. az di mi, yani pek de ufak sayılmamaları gerek. koca koca insanlar olmaları gerek. fakat ben birini 12 diğerini 13 yaşındaki hallerinde durdurdum, şimdi biri gelmiş de doktor önlüğü ile bana mandibuler bişeyler dişler çeneler falan diyor, benim aklım almıyor! hele bi de ikisi de afet olunca.. ama ama tüm bunlar hangi ara oluyor? :))

bi de senin kardeşin 15 ise niye staj yapıyor? staj yaşı o kadar ufaldı mı? ben 15 yaşındayken top oynuyordum yahu..yok ben üniversite son sınıfa geçtim daha ömrümde staj yapmadım, şimdi çıkıp aramaya başlayacağım :)

deryik dedi ki...

ikinehir: eheh ablasi gibi olmasin diye erken baslattik :P yok yok, onun okulu bi cins, 5 is gunu staj zorunlulugu var liseye gecmeden once ama yani iste , afilli bi staj diil tabii. maksat fikir edinsinler.
panik yok yani :)

Adsız dedi ki...

sanırsam fotoğrafta defne banyo, wc, tuvalet tarzı bir yerde duruyor.
insan neden böle bi yerde fotoğraf çektirsin ki.
diy mi ama?

deryik dedi ki...

aynen katılıyorum da, efendim o mezuniyet partisi tuvaleti- boşuna diil:) parti sırasında çekmemiş hatta boydan tek bi fotoğrafı bile yok, bunu da arkadaşı çekmiş sanırım. yanında biri daha var normalde.

gençlik diyor, üstünde durmuyoruz :P

Adsız dedi ki...

e maşallah :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker