13 Temmuz 2009 Pazartesi

küçük kuş meselesi

ben küçük kuşları severim. blogdan belli oluyo zaten. hele yalıçapkınlarını, ispinozları...
sadece 25 çift kalan alaca yalıçapkınlarını bi de siz duyun, görün, bilin, aklınızda olsun.

el kadar kuşların dünya üzerinden silinmesinin ekonomiye, politikaya filan pek bi etkisi olmaz; ama türk filmlerine, şiire ve çiçeklere etkisi çok bence. kocaman ağaçların çıkardığı seslere şaşarak yürümek lazım. bi kuş, bi sincap ve bi kirpi görenin günü güzelleşirmiş.

5 yorum:

si-men dedi ki...

biliyorum ki rastgele bir postun altına koymak ayıp oldu ama şuna bir bak, gördüğüm andan beri aklımdasın. o kadar aklımdasın ki kendim bile seçmedim bunu :)

http://btemplates.com/2009/07/14/solitude/

deryik dedi ki...

ah pek bi güzelmiş yahu. ama yukarıdaki hanfendiden vazgeçebilir miyim bilmiyorum.

si-men dedi ki...

benim de pek bir hoşuma gitti kendisi, tam deryiklik dedim ama sen bilirsin :) en azından elde olsun, ne zaman istersen :)

Adsız dedi ki...

aslinda o el kadar kuslarin dunya uzerinden silinmesi ekonomiyi oyle bir etkiler ki. bostan patlicaninin yaninda anahtarlik gibi kaldigi sebzeler meyveler yeriz. gel gor ki gelen gecen huylaniyor diye belediyenin ari ilacladigi bir ulkede yasiyoruz. saadet zinciri besin zincirinden daha sempatik geliyor o zihinlere.

deryik dedi ki...

bahsettiğim kuşlar alaca yalıçapkınlarıydı. 25 çift kalmış zaten, o 25 gitse de büyük bi etkisi olmayacak. yoksa tabii ki ekolojik denge bambaşka bir şey. kuş gribi diye tüm kümes hayvanlarını talan ettiler, onun da acısı çıkıyor. keza keneler.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker