23 Temmuz 2009 Perşembe

cehennemlikler serisi- 2

sabahın en körü, kahvaltının az öncesi... öyle bi "hiiiiiii" çektim ki ben, denizli horozu gibi, etraftaki masalar şaşırdı. hürriyet kırk yılın başı haber yapmış:

Fok derisinden kıyafet üreten Türk işadamı Hatem Yavuz’un, Namibya’da avlanacak 1 milyon fokun tüm haklarını aldığı ortaya çıktı.

1 milyon fokun "haklarını satın almak" zaten her şeyi anlatıyor. satın alınabilirlerden bi demet: fok canı. 1 milyon tane. 2002-2019 yılları boyunca, ailecek bu işteler. adam bi de diyor ki: getirin 14 milyon dolar, sizin olsun hepsi, bırakiym.

benim matematiğim der ki: 14 milyon/1 milyon= 14 dolar. fok başına.
fok hayatı ya da bi canlının hayatı başına. matematik yeni bir deterjan mığ.

hürriyetin başlığı illa ki türklükle ilişkilendirmek üzerine. "hayvansevein sevmediği türk"müş. adam gibi "fok taciri türk" yazsa ya. ah ticaret nelere kadirsin. "ne var yani, çalışıyo kazanıyo, her şey belirlenen sınırlar dahilinde, kurallar içinde, kuralları da mı bu adam koyuyo sanki, hem bak bırakmak istemiş ama bırakamıyo, hem türk diye laf etmişler halbuki biz türküz doğruyuz çalışkanız". bitte schon.

evde national geographic var, kültür yumağıyız. dergi harita verdi, "türkiyede tehlike altında olan türler haritası". gözü gören insan utanır yahu. ibretlik bi harita o. balina gösteriyo ey millet. o haritada, türkiye kıyılarında, bildiğiniz balina var. anadolu parsı filan, hadi onları biliyoduk. balina!

şimdi 17 yıl boyunca kafasına vura vura fok öldüren bir adamı bi alt yazıda bahsettiğim cehenneme göndericek olursak... ceza düşünmeliyiz. ben şahsen karadan denize ulaşmaya çalışan 1 milyon fokun sonsuza kadar bu adamın üstünden geçmesini isterdim. yok bu az oldu, fiziki acı değil benim istediğim. bu adam, cehennemde türlü çeşitli hayvanlar tarafından avlanmalı; ama hiç yakalanmamalı. sürekli bir korku, tuzaklar serisi, paranoya, ölüm korkusu. sonsuza kadar. "öldürsünler de bitsin bu çile" demeli. ölümden beter.

ben 1 milyon hayata, fok bile olsa, paha biçilmesini anlamıyorum. evet, parayı çevreciler önermiş. bunu da anlamıyorum. "fok hakkı"nı bu adamlara veren hükümeti de. alan adamı da. kimseyi, kimseyi. "ne var dana eti yiyosun fok olunca mı sorun, egzotik hayvan fetişine gerek yok, dananınki de can" demeyin rica edicem. buyrun, danayı da yemeyin. ama "dana eti yiyosam fokun da beyninin dağılarak öldüğünden emin olup penisinden afrodizyak yaparım" gibi bir mantığı ben anlamıyorum. bızzrt.

2 yorum:

divadeiwob dedi ki...

bence yanlış düşünüyorsun deryacım. bir türk işadamı bizi dünya çapında temsil ediyor. ülkemizin tanıtımı için bunlar çok önemli. ayrıca fokların öyle öldürülmesi allahın inayetiyle olan bir şey. pipilerinden afrodizyak da oluyorsa ne güzel. insanlar mutlu olacak. zaten fok dediğin nedir ki, yüce kullarının kullanması için yaratılmış bir hayvan, ruhu bile yok. o yüzden bence bu konuda duygusallık gösterme, her hayvanın bıyığı olabilir. sevgiler saygılar

deryik dedi ki...

hahahah "her hayvanın bıyığı olabilir"e hala gülüyorum :)

esas penguen ve devekuşu nedir ki uçamıyolar bile.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker