1 Mayıs 2008 Perşembe

mı acabağ

mı acaba mı acaba 1 mayısa kalmadan dön kızım. dön kızım dön dön dur durma dön dön. durursan düşersin.başın dönsün. galata köprüsü ne güzel. köpükler güzel martı güzel. güzel bazen ne kadar da böyle içi boşalmış bi kelime. galata köprüsü dışında pek kulanılmasaydı mesela, derdimi daha iyi anlatırdı. gerçi, bizim kampüs için de kullanılabilir. neyse işte.

durdum durdum, vapur son güne kaldı. iyi aslında, önceden yağmurluydu, dünse güneşli. vapur üstü baylan'dan kup griye. istanbuldan ne öğrendik çekirge, bazı şeyler son ana kalabilirmiş, aslında belki de öylesi iyiymiş. evet belki de. çok güzeldi vapur. tuhaf güzel şehir istanbul. döndüm yine ankaraya... yolu da "nayır nayırrr gittiğimi görmek istemiyorum" uykusuna teslim, yanımdaki kızla senkronize bi şekilde dönerek geçirdim. ben yine ankaraya dönmek istemedim, yine "dönmek" fiilinin ankaraya ait olmasını istemedim. döndöndön. istanbul'a dönsem ya artık.

bana istanbulda 1 hafta verin, içinden meselaa.... 6 yıl çıkarayım. öyle bi yer kendisi.
tesadüfleri seviniz. zira onlar size göz kulak olan iyi niyetli ve tonton komşu teyzeler gibidir.

iyiyim ben yani. martısız şehirden kaçış planı yapma vaktinin geldiği bi kez daha kesinleşti. hem havalar güzel... ben mutluyum. ben hatta, tombaladan mutluyum. biraz şaşkın ve yorgunum, o da var; ama geçer elbet.

5 yorum:

gregor samsa dedi ki...

6 yıl istanbul da yaşayınca deryik, 1 hafta ondan uzaklaşmak için tüm martıları işporta pilav satan araba sahiplerine tavuk niyetine satacak kıvama geleceksin.

"genç orospular ölü padişahlar
hastalar şehri rezil istanbul" a

buyur sende gel (ben gidecek yer arıyorum bu arada)

deryik dedi ki...

velakin ben istanbulda toplamda 15 yıl gibi bi süre yaşadım. o kıvamı anlıyorum ama çabuk geçiyo bende sanırım.

merhababenszn dedi ki...

toplam 19 yılı geçti benim de hayatımın istanbulda. -bunun 3 yılı da istanbul trafiğinde geçmiş demektir- vefakat böylesi keyifli bahsettiğim tek gün olmadı hakkında. aylar sonra geriye dönüşler bile kayif vermedi. orada değilken hatırlamayı ve özlemeyi seviyorum en çok ben. bendeki adı ukteler şehri. gerçeğe dönmedikçe uzakta kaldıkça güzel.
ankara da 3 yıldır canım. 3 yıl sonra durumu raporlarım :)

Adsız dedi ki...

aa! çok güzel olmuş böyle. yukarısı diyorum, harika...
yakışmış sana:)

burcu dedi ki...

Burnumda tutuyor Istanbul, havasini soluyanin kopamadigi evim benim :) Zevkler farkli tabi, kimileri uyuyan sehirler severler. Istanbul oyle degil ama, di mi? Istanbul yasar...Her canli gibi, emek ister, yorulur, yorar bazen sevgili gibi.
Cok ozledim Istanbul'u, yazini okuyunca fark ettim Deryik, alacagin olsun!

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker