28 Ağustos 2006 Pazartesi

moleskine- o bi maharetli

Eveeeat sonunda moleskine defterler geldiler. Ben de gidip aldım, şu 3lü satılan ve cep boyu olanlardan. Dümdüz. Siyah. Daha janjanlılar gelmemiş henüz, bu güzel hem. Defterin amacına uygun kullanımı için geriye bi Picasso gözü ( kalmadıysa Matisse de olur) ve Hemingway kalemi (Sartre da kabulüm) edinmek kaldı ve fakat onu yanında vermiyolar tabii... olsun, n'apalım.

Radikal'in Kitap eki der ki, bu moleskine defterlerin şehir versiyonları çıkmak üzere. 228 sayfa. Şehrin genel haritası dışında bölge bölge küçük haritalar var. sevdiğiniz barmış, şarapeviymiş, insanlarmış, kitaplarmış not edin diye özel bölümü var. Ekim'de Batı Avrupa başkentleri, 2007 ilkbaharında Amerikan şehirleri. 2008'de sıra Asya'ya geliyomuş.

bu arada her Türk gencinin bi kez aklına takıldığını tahmin ettiğim soru: Türkiye coğrafi olarak nerde? Hangi bölgedeyiz biz?Avrupa-Asya çekişmesini geçtik diyelim. Tarihlerden fi, internette burs ararken "bölgeyi seçiniz" gibi bi şi vardı, ordan da ülkeni seçicen. Aman aman o ne... Asya ve Avrupa'da yokuz. Akdeniz Ülkeleri? cık, değilmişiz. Ortadoğu Ülkeleri? ı-ıh. Neyiz Allahım biz? utanmasalar onca bölgenin altına "Türkiye" diye böyle en bi tek başına iliştireceklermiş yani.
Moleskine bizi Doğu Avrupa'ya mı dahil eder Asya'ya mı, merak içindeyim.

Deftere de öyle bi etiket yapmışlar ki ("picasso kullandı, hemingway kullandı, hadi yine iisin bak" kıvamı), içine çizgi çekerken bile geriliyo insan. Kalemin yapacağı her hareket mühim; zira tanıtımda bu sanat dehalarının dehasının kaynağı nerdeyse defterleri olarak gösterilmiş. Zekice.

7 yorum:

Dilara dedi ki...

benim de fuşya sketch bookum var. ilk çizimlerimi oraya yaptım:P
hoca alın demişti be de gidip bunu almıştım.
oo dedi, daha ilk günden en güzeli.
bi mutlu oldm tabi ben.
sonra geçen gün de 3lü journal zıbıdısından aldım. birini anama verdim.
o kullanmıycak biliyorum ama mutlu oldu :]
ben de mektup yazıyorum şimdi oraya.
mesela geçende eski evgilime yazdım.
günlük komik geliyo çünkü her aynı cümleler gibi oluyo.
neyse sitesine girdim yazını okuyunca. istanbl çıkar inşallah.
merak ettim çook! snn defterinin fotosunu çeksene, hangisi anlamadım:D
sevgiler.

Parizyen Ay Lambasi dedi ki...

ben de isterim, bana da defter.

deryik dedi ki...

lavender: 0 3lü journal zımbırtısı benimki de işte :) cep boyu, ufak. mimarlara yakışır da, ben ne yapıcam bakiym bu defteri- öyle raf bekler bu gidişle :P

fakeplasticgirl: anavatanındasın moleskine'in, gözün doysun :)

Murat Ozdemir dedi ki...

almasi kolay da yazmaya kiyamazsin, inci gibi yazi lazim

deryik dedi ki...

murat: yaa işte evet ve o bende yok. reçete yazıcak kızım aslında yani, öyle bi el yazısı sorunum var. hatta kalem sorunum da var. "moleskine kalemi nasıl olmalıdır" gibi ağır bi sorun :)

pelin dedi ki...

bende bir moleskine defter almak istiyorum ama bulamadım özel bir defter bende özel birine hediye etmek istiyorum fakat bulamadım. Ankara da oturuyorum bulabileceğim bir yer varsa söylerseniz çok sevinirim.

deryik dedi ki...

D&R'da var diye biliyorum, deneyebilirsiniz.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker