28 Ağustos 2006 Pazartesi

iç şiş ve Pal Sokağı Bloggerları

annem der bunu: iç şiş. "içim şişti" demek. iç şiş. bu ara böyle. 1 hafta kadar böyle kalıcak. Pack your memories and leave demiş Vaya Con Dios. A Dios.

insanlar ne kadar ciddiye alıyo blog alemindeki her şeyi. kızabilirsin tabii, dalganı da geçersin, ağız dalaşı da yaparsın, aşk yaşarsın, seversin, anlaşırsın. İş bazen ciddiye binebilir, davalık olursun, olmuyo değil. benim dediğim şey, hani şu Pal Sokağı Çocukları hali. hööyt kimlerdensin? kimi seversin necisin? di bakem bağa.. Ergen gruplaşması halleri.

ne biliym yaa, istemiyosan açma okuma. nedir bu "vayy efendim blogsal derinlik" arayışı? boy verelim madem. derin yazsın bazısı, gününü yazsın bazısı, benim gibi gevelesin bazısı.. hepsi lazım. nolcak sanki. anca türkçe blog takip edebiliyoruz, ona mı yetiyoruz yani.. elin çinlisi "ben bugün bi kuş gördüm sonra Gucci'ye gittim. Sonra kitap okurken uyumuşum " yazsa haberin mi oluyo? yazıyı yazan 13 yaşında olsa nolucak? Hem yazılar, yazan hakkında ne kadar bilgi verebilir ki?

ben mesela çok başarılı bi (hani özet bi tarif olsun) "tikicik alışverişte" blogu açabilirim. ha keza, "depresyon benim yaşam tarzım" blogunu da bi süre kotarırım heralde. "takı yaparken Derya Gibi'yi seyreden ev hanımı" blogu daha da uzun dayanır. Ne bileceksiniz hangisi olduğumu... bu kadar inanmayın sanal kimliklere lüffen.. tanıdıkları okurken biliyo insan da elin blog yazarını nerden bilicen yani. heç işte, gençlik.

termal diyorum termal.. offline harcansın bu enerji. Blogsuz ve bloggersız da yaşanıyo icabında.

zaten iç şiş. hava sıcak. derin nefes alın, takılmayın bu kadar. o dedi ki bu dedi ki yazılarını sevemedim ben zira.

7 yorum:

divadeiwob dedi ki...

her sey tamamda ben Pal Sokagi Cocuklarini cok severim. Kucukken yasadigimiz yerde gercekten de "arsa" kavrami oldugu icin daha da cok sevmistim. O yuzden basta Pal Sokagi Blogger'larini gorunce sevindim. Bu birrr..

Ikincisi ise bir sey anlamadim yazidan. Istersen bunu elinde bir sopayla anlatirsin deryikcigim bana, istersen anlatmazsin :)) Amma hani bi ton tas var ya yazida, kime gidiyor bilmek istiyorum. Her seyi bilmek isteyen bir tek sen degilsin ya :)))

deryik dedi ki...

divad: ben de severim pal sokağı çocuklarını, kitaptan bağımsız bi sıfat tamlaması çalışmasıydı o.

Ne sopası aşkolsun :P Yaa ne biliyim tanıdık bloggerlar değildi bunu söylediğim. seke seke ilerler iken bazı bloglarda "o bana dedi ki biz de dönüp dedik ki" gibi komik laflar dönüyomuş, onu gördüm. örnek istersen, ayak fotoğrafı çekip bloga koyanlara takılmış insanlar var mesela (vintage biscuit koyuyo, o değil sadece, genel bi durum)... takılsın da yani, nereye kadar. ayağını koyar, olmadı bi tarafını açar onu koyar. onlara niye bu kadar koyuyo onu anlamıyorum. yok biri serdar ortaç seviyomuş da, bööğğmüş de, nicki kötüymüş de, çok basitlermiş de.. daraldım bi an gençlerin işsiz güçsüz hallerinden. Olmadı açıp okumasın. Eleştiri değil bunlar çünkü; ergen gruplaşması vardır bööle hani, öyle bi hal biraz. illa bi karşı taraf gerekir yazıcak bi şi bulması için. falan filan. şu blog bu blog demiyorum, demem de yani. Eleştirilsin yazılanlar, yazanlar da, o kişi hakkında atıp tutmak tuhaf geliyo bana.

"hafif müzik dinleyelim ki yarın hafif meşrep olalım ki yarın kolay olsun" yani. budur demek istediğim :P ay sustum tamam :P

Parizyen Ay Lambasi dedi ki...

nasil diyodu zerrin? yuregine saglik ahah =)

bir kedim bile yok, anliyor musun, hadi gulumse demek istiyorum onlara ben. bugun test sonuclarimi almisim, her sey yolunda gitmis. mutluyum, huzurumu kimse bozamam demek istiyorum.

tut ki karnim acikti, anneme küstüm.
cakkidi.

deryik dedi ki...

fakeplasticgirl: gelgitler halindeyiz sanki? :))

vintage biscuit dedi ki...

Ayaamı ye! de olsun yaa, ondan da olsun. Gerçek hayatta varken burda niye olmasın ki? çok diş bilemiyorum ben onlara.


bu commentini okudum . sok gecirdim !!!zira bu insanlar benim mahkemeye verdigim iki ogretmen kisiden biri .ve suan baska bi blog actilar beni karalamak icin .
ama senin yorumun sok etti beni .
blogger siniflandirman cokiyi olmus yazmissin lafazan a.. neresi iyi . kim kimi siniflandirabilir ki .
her blog kendi icinde bi dunyadir
bi gunluktur
bi aractir
ozgurluk alanidir
ve orda siniflandirilanlar kendi isimlerinin orda olduklarindan haberi yok
o kiz orda herkesle dalga gecmis
simdi ise ayaami ye adi altinda : jelatin , mtlda ve beni karalayan bi blog acmislar ..
bunlar hosmu ?
bloggerlari siniflandirmak dalga gecmek mi
herneyse onlar beni baglamiyir ama senin commentin sok etti beni //ondanda olsun diyisin !

deryik dedi ki...

vintage: o yorumu yaparken ayaamı ye!yi çok detaylı okumamıştım, sonradan fark ettim aslında içeriğini. Ben ayaamı ye'yi bağımsız, hatta ucuz bi taklit olarak görüp "ondan da olsun" demiştim açıkçası,fazla mı ciddiye almışım ki? devam açıklaması aşağıda. yoksa "ayak fotoğrafı çekenler"e takıntılı bi grup genç varmış, detayları pek bilmiyorum.

Lafazan'da da o sınıflandırmayı okudum sadece. belki çok ciddi, inanarak hatta efor harcayarak yapmıştır; ama ben sınıflandırma işini çok ciddiye almadım, espri mahiyetinde gördüğüm için öyle dedim. Vardır ya hep, bilmem neyin bilmem kaç tipi... Blog da giderek yayıldığına göre, elbet sınıflandırması da yapılacaktır diye düşündüm. Direkt isim vermesini yadırgadım, o ayrı. kendimi orda görsem çok takılır mıydım? sanmıyorum. Sınıflandırma mümkün müdür,mantıklı mıdır, güvenilir midir, o konuda kendi fikrim bu yorumların yapıldığı yazıda var zaten.

Ayrıca onun yapacağı karalamayla, özenle açılan bloglarla okuyup okumamaya karar veren var mıdır ki? ya da fikir değiştiren? sana da demiştim sanırım, varlar böyleleri, oluyolar gerçek hayatta da. Sinir bozmaya değmiyor neticesinde. Benim için bir pal sokağı bloggerlığı, varsın olsun; bütün enerjisini buna akıtsın. Yani o böyle bi şeyle uğraşacak enerjiyi bulduysa, bravo, olsun ondan da. Beni yoruyor, hatta çocukça buluyorum bu kadar uzatmalarını. Davalık boyuta gelmek ayrı, bu postta da dedim onu zaten.

Bilmem ki benim yorum nasıl görünüyo; ama çok şok etkisi yapmasına şaşırdım. bi tane "ayammı ye" yaratıp üzerinden sana laf ediyolarmış sanırım? detaylara hakim değildim, belki de fazla bilmeden yazıvermek benim işgüzarlığım. ben onu daha ziyade " ucuz kopyalar"a laf olarak anladım açıkçası. yanlış anlaşılma olmaz umarım, ne de olsa dar alanda kısa açıklamalar yapabiliyorum.

Murat Ozdemir dedi ki...

"ergen gruplasmasi", cok yerinde tespit, not edelim, yeri gelince kullaniriz

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker