21 Ağustos 2006 Pazartesi

böyle bir soygun yok!

Hollanda konsolosluğunun call center'ını arıyorsunuz. mekanik ses "pin kodu alın sorunuzu ancak öyle cevaplayabiliriz" gibi bir şey diyor ve asla operatöre bağlanmıyor. Pin kodu almanın bedeli (18+3,5 banka masrafı) 21,5 YTL, yani 11 euro civarı. bankaya yatırdıktan 1 gün sonra kullanabiliyorsunuz. call center'dan bilgi almak için 11 euro çok mu geldi? dekontun üstündeki uyarıyı veznedar gösteriyor:

PIN KODU TEK BİR ARAMA İÇİN GEÇERLİDİR.

Bu hırsızlık önünde saygıyla eğiliyorum. sefaretten vize bilgisi almak için her seferinde 21,5 YTL ve 1 gün harcamak gerekiyormuş. Verdikleri cevap ne acaba? Websitesi mi dediniz? Hayır efendim, online bilgi edinmek mümkün değil. websitesi açılmıyor. İlla ki alınacak o pin kodu.

Türklerin Avrupa'da Almanya'dan sonra en çok Hollanda'da yaşadığını ve Hollanda'daki en büyük yabancı nüfus olduğunu bilmem söylemiş miydim?

ooooo bilgi alma özgürlüğü... ne güzel bir hayalimizdin, bir tek yaban ellerde öterdin. o yaban eller buralara gelince kraldan çok kralcı oluverdiler. Yabancıların prensipli halleri, Türkiye'deki çakallığa "karşı" oluşları buraya gelince nasıl da bir anda değişiveriyor! Nasıl da bir anda "Türk işi" iş yapmayı öğreniyorlar! Aslında nasıl da merak ediyorlar kazık atma tekniklerini!

bu konuda şikayet etmek isterseniz, dışişlerinin cevabı şu: "büyükelçilikler o ülke toprağı ve onların yetkisindedir, bir şey yapamayız."

hepinizi öptüm tatlım.
üstelik defalarca.
pin kodsuz.

7 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

Almanya dan sonra en cok Hollanda damiymis . yahu zaten kucuk memleket . ne is yapiyolar orda gnellikle ?

Parizyen Ay Lambasi dedi ki...

ah yaa, dur daha bekle, bunlarin daha beterini orda oturma izni filan alirken yasayabilirsin. sinirini simdiden bozma...

usa konsoloslugu da boyle bu arada.
kolay gelsin sana!!

ferhat can dedi ki...

berbat bir şey. tek yapan hollanda konsolosluğu mu bunu ?

deryik dedi ki...

vintage biscuit: valla Almanya'dakinden çok farklı bi iş yaptıklarını sanmam, düşük ücretli, kalifiye olmayan hizmet sektörü çalışanı. Gerçi yeni kuşaktan işveren/ yönetici olanlar var tabii ya da burdan gidenler yüksek maaşlı kalifiye işlerde çalışıyo. Hani almanya'nın da uyguladığı şu çok tartışılan "dil ve kültür sınavı"nı da bu asimile olamamış nüfus sebebiyle uyguluyo Hollanda; ama eğitim için gidince muaf tutuluyosun.

arzu: türk işi dediğim kısım, en ufak bir alodan bile 20 YTL koparma cinliği - yoksa haklısın, bürokrasinin kitabını yazmış durumdalar ve fazla uyuşuklar.

fakeplasticgirl: oturma izni işini okul halledicek; ama hazırlıklıyım şimdiden, vize çilesi öğretici oldu. teşekkürler :)

deryik dedi ki...

ferhat: Fikrim yok. Türkiye'den çok göçmen alan ülkeler yapıyodur belki.ispanya konsolosluğu yapmıyor, onu biliyorum. "merabaa" diye açıyolar valla.

Mert dedi ki...

ahah guzel opuyorlarmis gercekten, bende cep telefonumun telesekreterine kaydedicem pin kodu alin once sonra konusalim diye

deryik dedi ki...

mert: bi de hesap aç, yatırsınlar 21.5 ytl'yi. ihya olursun bak :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker