24 Mart 2008 Pazartesi

jo kermit.

aklıselim'den uzaklaşmak kolay iş değil. deli olmak da öyle. sevimli bi şi de değil. "sevimli deli" mesela, dışardan bakanların anlamazlığı. küfür gibi laf aslında. kedi yavrusu seviyo sanki. hanimiş anlamazın delisi.

kendimi deli görmüyorum, hindistana bakınca da "jai guru deva om" görmüyorum. çok şükür, en çok buna. elimdeki kalemin şiir yazamadığını da biliyorum. buna da şükür, kaleme işkence etmiyorum. hintlilerin holi festivaline teğet geçmiştim ben geçen yıl, çok aklıma yatmıştı. bi nevi hint nevruzu; ama toz ve sıvı boyalarla. renk banyosu. çok eğlenceliydi. deli gibi eğlenmiştik. gibi gibiyim gibi gibiyim gibigibigibi. en fazla.

egzotikleştirebildiklerimizden misiniz. şimdi böyle doğal ilaçlar, alternatif tıp, ayurveda zart zurt çok bi popüler ya hani, inek dışkısından yüz maskesi yapmaya da var mısınız peki a güzeller? yoksunuz. zurnanız zortladı. egzotizme uzaktan kapılmak aşkların en güzeli. deli aşık, deli kadın. yok öyle şeyler. deli kadın şarkısını da hiç sevmem ayrıca. sopa mopa kâr etmiyomuş. bak sen. gerzek marşı. zaten itiraf ediyo sonra "aptal gibi, şapşal gibi, sevdin sandım.." diye sonra erkin koray. gibi gibi o da. madem sen gibisin, kadın niye deli. hiç işte. halbuki severim kendisini. seni her gördüğümde vardır mesela, yalnızlar rıhtımı filan. sarhoş gibiyim der sonra. gibi haller adamı.

paragrafın başına gelenlere bak. bazen insanlardan da kendimden de feci sıkılıyorum.
neyse aman ya.

geçenlerde aklıma geldi de:
ağaç, çiçek, balık, kuş, baharat ve şarap çeşitlerini bilen insanlara gizli bi saygı duyuyorum.
çiçekçideki 10 çiçeği bilsin, yeter. köri ve safran egzotikliği kalabilir.
burnunun ucunu görsün önce.

bi de ben yalıçiftlik'i özledim çok; ama yapıcak bi şi yok.
balıkrokabira.

3 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Çoğunlukla izlediğim blogları RSS reader'ımdan okumayı tercih ediyorum. Bu nedenle sık yorum bırakan bir insan olduğumu da söyleyemem. Ancak, bloğunuzu beğenerek ve ilgiyle okuduğumun altını çizmek istedim.

Sevgilerimle :o)

deryik dedi ki...

teşekkür ederim bu incelik için :)

Aysin dedi ki...

Deli Kadını çok seviyorum ben. Gerzek marşıysa da öyle olsun. Trip atmadan geçemedim bu postu:)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker