5 Mart 2008 Çarşamba

tilfon

bugün tuhaf bir şey oldu, iş aramaya kalmadan iş beni buldu. şanslıyım di mi? bi telefon geldi, kısa bir süre için bir projeye yardım edicem. çok büyük miktarlar kazanmiycam, umrumda da değil, deneyimi büyük olucak. böyle bi proje için de akla gelmiş olmak bana yetiyor zaten. hem evden yapabileceğim bir araştırma. yani neymiş, kalkınma okumuş olmanın faydası varmış. benim hala umudum var. daha var başlamasına ama, önümde nil havzası haritası açık. blue nile white nile... 10 ülkeli nil nehri. su su su. yine bana proje araştırması... kan çekiyo monşer. bi süre şeytanın tarafındayım gibi görünüyo ama bakalım o bu işi nası yapıyomuş. düşmanı tanımak gerek. artık tahtaya mı vurursunuz naparsınız bilemiyciim; ama ilk kez şansım yaver gitti. devamı gelsin diye dilemekten başka bi şi gelmez elden.


bu arada... sümela manastırında 20 yıldır süren restorasyonun YANLIŞ olduğunu yeni fark etmişler, aniden durdurulmuş. baştan yapılacakmış. Çatlaklar varmış kayalarda ve kaçak yapılar bile yıkılmamış...ve hatta manastırdaki freskler filan, mesela, restorasyon projesinde bile yokmuş önceden... hahahahaha... sırf sinirden. mimari restorasyon filan okumuş işsiz arkadaşlara sesleniyorum: daha çok beklersiniz. bu ülke işi bilene yaptırmayı akıl edene kadar önce bin hata yapmayı seviyo.

bi nevi, istiklale önce çin sonra da türk granitleri döşeyip bi de bunu "TÜRRRKKK granitleriiii: büyükşehir çalışıyorrrr" diye anons etmek gibi bi şi. ya da hmm başka... bırakın türkiyeyi akdeniz boyunca çok az yetişen Halep çamıyla kaplı ormanı yakıp sonra imara açmak gibi bi şi... ya da hımmm... kızılaydaki dökme beton iskele babası dekoru ve üst geçit bilezikleri gibi... rant da büyük R ile yazılıyo bu diyarlarda.


radikalden yine sancılı bi bülten efendim... tuzla, MEB, sulukule...





bu son: hollandada ikinci evimiz olan çok biricik prins bar, yani "prins taveerne" iflas ederek kapanmış. bu foto onun şerefine... 1630dan beri ordaydı ki bu tarih hollanda için antik zamanlar, fon filan ayırmaları lazım. ne güzel barımızdın sen prins. benim favorim ocaseys idi, o ayakta. aman.

foto bulanık ise, sebebi kendinden belli.



öyle işte. hepimiz gibi, beni de çalışmak kurtarır. cak. yakında.
telefonlara koşunuz. ihmale gelmeyen bi cihaz.

4 yorum:

BeYHaN dedi ki...

projeler iyidir. insanlar değişir. yapılan iş değişir. hayırlı olsun.

divadeiwob dedi ki...

Kafka şöyle demiş Deryacım: "Wer sucht, findet nicht, wer nicht sucht, wird gefunden."

ne dediğini bilmiyorum ama konuyla alakalı sanırım : ))))

Goddess Artemis dedi ki...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

deryik dedi ki...

beyhan: teşekkürler :)

divad: gugıla sordum, aldım cevabı :)

artemis: hepimiziiiin...

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker