1 Nisan 2010 Perşembe

all that is solid melts into air

tamam, başlığımızın araklandığı yer tam da bunu kastetmiyor, biliyorum.

bir önceki yazımın başlığını atarken düşünmemiştim çok; ama şu aralar aldığım haberlerden sonra bloguma girince bi anda çarptı. felek kesin "kahpe". hani "amor fati" dedim diye lafıma uyan olduysa ve bana sövdüyse diye diyorum. elinde zilleriyle dans eden çingene kızı esmeralda gibi resmedilir ya hani felek- o derece klişe bir şey ama: kimine kavun, kimine kelek.

everything melts, everything melts.

dün gece vakti coşkuyla zıpzıp dans ederken sevinçten, sonra bu sabah donakaldım ekranda. bileşik kaplar kanunuyla ilgilidir belki, felek "kıt kaynak"tır belki, gerçekten. ne bileyim, "bi haberim var" deyince hayır olsun deyip ışığa bakmak - niye lazımmış, niye yapılırmış, hepsi o kadar net ki şu an. tabii ki, ışığa bakacaksın.

herkese istediği kadar güç, metanet ve sabır; çünkü anka kuşu bile kendi küllerinden.

ve tüm çiçekli, güzel haberler de en ferah haliyle havaya dolsun, çünkü çok lazım o gülümsemeler. değişsin, dönüşsün, tamamlansın diye. nisan nisan nisan diye.

the end:  madem hatırladık, tamamlayalım (yaşasın gugıl):

...All that is solid melts into air, all that is holy is profaned, and man is at last compelled to face with sober senses, his real conditions of life, and his relations with his kind.

4 yorum:

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

Yahu kuzum n'oloor orda?

ikinehir dedi ki...

deryik, hayirdir? (boyle anlarda hep bu hayirdir-midir-insallah turevlerine kaciyorum)

mermaid dedi ki...

ben seni çok seviyorum çok.

deryik dedi ki...

all quiet on the western front, bişcik yok.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker