22 Haziran 2009 Pazartesi

vanlav

kardeşim canım deffoşum onyedisinde benimleydi.
bunca yılın birikmiş telafilerini toptan hallettim, resmen hatta: diyetimi ödedim. yılın ablası ödülüne adaylığımı koydum. yanında olamadığım doğumgünlerinin rötarlı hediyeleri yerine, böylesi çok daha içime sindi. o da ağrıyan bacakları ve kollarıyla yarı uykulu otobüse bindi bugün, mutluydu. ben daha ne isterim, hiç.

17 yaşındaki kız kardeşim, 2 günlük eşya olarak bir bavul bir de sırt çantasıyla çıkagelince ilk tepkim "ben büyümüşüm, yaşlanmışım" oldu. o ne kadar eşya taşıma hali! ve netice: son gün benim giysilerim daha uygun bulundu, renkler ve uyum ve bluz boyu gibi değişkenler meselesi. ben giderek annem oluyomuşum, çok güldü. biletler için sıpeşıl tenks tu bap. jonglörlük hevesiyle bir çanta dolusu geliverdi defne, festival alanında da bunun için ayrılmış yer ve onlarca dönen poi vardı zaten, pek yanımızda durmadı. yüzünün sahneye dönük olduğu an bile azdı hatta. olsun, eğlendi ya. arkadaşları da geldi sonra. toplar ve renkli kumaşlar ve bir sürü şey çevrildi. 4 top öğrenmişmiş. hatta gece ben ışıklı astrojax'imle boğuştum, defnaanım aldı elimden, atraksiyonlar yaptı, ben yine "hmm ne var ki hamlaşmışım hmmm" diye oturdum yerime. mavi ışıklar uçuştu gözümde. herkese bi alet edevat. sevgiliminki devils sticks, güvenliğin ısrarla "bu ne" diye sorduğu ve benim "sopa" dediğim şeyler. haha defne bak bi onu yapamadı:) yemek ve pembe pancar sosu. her yer bira bi de. o kadar çok bira ki artık hiçbi arpa ürününü görmek istemiyorum.

aslında, öncesinde biraz sahil turlaması. denize doğru inmeden istanbul mu olurmuş. nihayet, en nihayet, karkade denedim zevkle. hatta bu arada bi de powerboats yarışı vardı, vınn vınnn ronn ronnn. 2 gün festivallenince ben yorgun, ben yaşlı. son gün tenhada kıvrılıp az buçuk uyku. yasemin mori "pazaaaaarrr" dedikçe ben bi soğudum ondan. sahnede tatlıydı, şarkıları da güzeldi ama, sevgilimin belirttiği üzere "janis olmak isterdi" bence de. bi zorlamalı haller sanki. mümkünse şarkı aralarında konuşmasın, o "hıssss... nasılısınızsss bu pazaaarr günüsss.. hısss..." sesleri, ı-ıh. "karanlık bir nil olmaktan ötesiyim" çabasıysa, gerek yok. öylesin zaten. böğürtlenli dondurma güzel bi şi ama. alternatifgül ve alternatifcanlar da bizimleydi, renklendirdiler etrafı.

sonra, son gün son konser: röyksopp. ben çok aşık, çok mutlu. sahne ışıklı, gözler ışıklı, böyle bi güzellemeler hali. her şey güzel işte. haftasonum daha güzel olamazdı. şu an uykudan ölüyorum; ama sırıtmadan duramıyorum bi yandan da. defneyle çektirdiğimiz, mariachi çerçevesindeki fotoğraf kaybolmuş. bi ona içim acıdı.

bi de gecenin bi körü arabanın altına girip havlayan ve beni uyutmayan köpeğin kedilerden korktuğunu ve tüm yemeğini onlara kaptırdığını fark edince üzüldüm. ama napiym, uyuyamıyorum. köpeğe köpeklik öğreticem. boşa havlıyo öyle, korkunca arabanın altına saklanıp havlıyo, uluyo filan. kafası karışık diye uykusuz kalamiycam.

öyle işte. bu haftasonunu bi kenara not etmem gerekiyodu.

5 yorum:

mermaid dedi ki...

çok şahaneymiş:)
karkade karkade karkade:) ben bulduuuum!:)

Talisman dedi ki...

Deryik,
Şu Milliyet in, İran da bir kadının öldürülüşünün video sunu koyması ile ilgili yazı yazsana, sen güzel yazıyorsun, benim içime yumru oturdu. Birşeyler yapamadım. Delirdim.
Saçmaladıysam üzgünüm.

narsis7e dedi ki...

pıh. ben de gitçektim röyksopp.

Adsız dedi ki...

yatmadan evvel asagi inip kopege bir tas su biraz da yemek verirsen faydasi olur..kopecige.

ezgi dedi ki...

bilsem gelirdim ama. aynı oksijeni solumuşuz. çok kalabalıktı ama fazla da yoktu.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker