22 Temmuz 2007 Pazar

gitgel

dün çok sevgili kızıl kafalı, bol çilli çatlak perulumun 30. yaşını şenliklerle kutlamak, o çok sevdiği periymiş cadıymış, allah ne verdiyse bolca görmek için yine united colors of benetton halimizle bi masal diyarına gittik efendim. masal diyarı diyosam yalan değil, resmen bi köşeden hansel ve gretel çıksın diye bekledim, bi dahaki sefere artık. 1 gece kaldık ama zaten minik bi yer.
gittiğim yerin ispanyolca adının diğer anlamı da "cadı".
siz düşünün ben tırnak yiyerek tez dizaynı yapıyorum.

haftaya yine gidicem oraya. hep gidilebilir zaten.
arada daralınca dar sokaklara.
biracı dediğin yer 400 çeşit sunmalı. öhöm.


seçimler evet. yazasım gelmiyo. beklenen sonuçları alınca dehşete düşen politikacılardan bıktım.
misal Ağar, biraz harakiri gururu taşımakta, biraz da gol atamayınca mızıkçılık yapıp maçı bırakan ufaklık tadında. CHP şok olmuş falan... daha dur, "bağımsızlar VS MHP" maçı var, bir arada hareket etmekten aciz muhalefetin nasıl da hükümetin işine geldiğini izliyciiz. muhalefet sanatında bunca yıl uzmanlaşmış yegane parti olan CHP dansa kaldırılmamış genç kız hüznünde. Ya çabuk atlatırlar ya da beklediği sonucu almanın verdiği rahatlıkla önündeki maçlara hazırlanmaya çoktan başlamış bir takımla karşılaşırlar. Muhalefet olması kesin (ve hatta muhalefet olsun diye oy verilmiş) partilerin bu hüznü bi abes. adet yerini bulsun diye heralde, bu kadar kör olamazlar.
Herkesin tek derdinin cumhurbaşkanı seçimi olması en komiği. Sanki "cumhurbaşkanını seçme komitesi" seçtik, hay allahım... neyse, siz altın vuruş yaptınız bu seçim işiyle, ben de işte "tezim etkilenmesin nolur" duasındayım, günü kurtarıyoruz ne hoş. çok gezdim mutluyum, kafam dağıldı, tıkır tıkır yazmaktayım. buna da laf ederlerse dalıcam kafa göz, hohoyt, üstüne de bi efes çakarız.

hey barmen bana bir bira, yanımdaki fıstıklara da bi tekila madem. içelim güzelleşelim. trenler çok güzel şeyler, hele bilet kontrolcü amcaların şapkası çok güzel. "ya sokakta kalırsak" diye yün kazak taşımak da güzel. sokakta kalmayınca "boşuna taşıdık" dememek de güzel.

işler tıkırdıyor yavaş yavaş.
ispanyolca cadı. acaba nedir nedir.
foto gelicek ama zaman kazanmaktayım. hehe.

4 yorum:

tavsan dedi ki...

la bruja? bi arkadasim var Turk, Hollanda diyarlarinda melez bir guney amerikali barindiran bir hikayesi vardi, ispanyolca ogreniyor simdi Turkiye'de.Onun adindan kelli boyle bilirim ben ispanyolca cadi diye ama emin de diilim.
Bir gunun iyi gelmis olmasina, tikir tikir yaziyor olmana sevindim:)
Secimle ilgili bisi demiyim. Biraz Izleyip gorucem bakalim ne yonde gidecek isler, kotu tahminlerim var ama iyi umutlarim da var. Zaten dunya hem cok tahminedilebilir hem de beklenmediklerle dolu bir yer:) Bak bunu bloguma da yazayim ben.

morfasulye dedi ki...

la bruja!

Maybe. dedi ki...

çok eğlenicez.

deryik dedi ki...

tavşan &lavender: valla tahmin doğru efendim de o şehrin dilimizdeki karşılığı nedir, onu sormaktayım :)

maybe: söz mü? :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker