12 Temmuz 2007 Perşembe

finito.




aaaaay sınavlarım bitti. bugün bitti.
17 yıllık kesintisiz öğrencilik hayatımın son sınavı, bugün bitti.
10 sayfa yazdım bitti.
emekliliğim geldi özetle.
tutamıyorum, "annneee...bitttii" esprisini yapıcam.

2 ödev tesliminden sonra, önümüzdeki 5 ay boyunca çılgınca tez yazıciim(meli malı). artık "araştırma" kısmına iyice gömülmek istiyorum, gerçi taslak 3 ay içinde verilecek... ortada bi şi yok, danışmanım "şinasi bu senin son şansın" dedi, üstelik bi seferde, gözleriyle dedi. korktum.

deyyus komik bi kelime. yani melodisi komik. bi de böyle "boyudevrilesicedeyyuuuss" diyebilen hanımteyzeler oluyo, genelde pencerelerde oluyolar. aslen kısa boylu olup 2. kattaki pencereden bağırırken devleşen kadınlar ya da devleşebilmek için orda olanlar.

Sabuş'a bugün dedim ki "rüzgarlı, soğuk ve sevimsiz burası". "ay şehir olarak isilik döküyoruz biiiiz" dedi.. ailem bu ara sıcak tarifinde isilik/kurdeşen eşiğini kullanıyo, anladım. ayrıca Sabuş "35 küsur" yaşlarından birini daha kutladı bugün. sonra "ay şu hayatta en fena şey talebelik... bitse de kurtulsan." dedi. anti-tez Sabuş. en çok öğrenci milletine acıyan Sabuş. arka fonda "ay hadi anne kontörü biticek kızın" diye fısıldamaya çalışan annem. "amaaan kontör de neymiş doğumgünümü kutluyo hem!" diyen Sabuş. sonra "di mi ama?" nabız yoklaması.

80inimde "yeni yüzüğüm oldu benim" diye kahkaha atmak istiyorum. 80inimde hatta, %70 görme kaybına uğramış gözlerimle bluzuma payet dikmek de istiyorum. Benden 1-2 ya büyüklere "yaşlı kokonalar" diyp gülmek istiyorum. bissürü gülmek.

bugün bi huzurlu geçti, güleç. şimdi yatak uykusu. saat daha 10 yahu. kitap okuması madem.
ilk defa "indirimden alakasız mevsimlere ait şeyler alma" konusunu tam anlamıyla hayata geçirip %80 indirime girmiş (delicesine yün) bi kazak aldım. artık 6 ay sonra giyerim.


yahu karpuz-peynir için gerekli hiçbi şi yok burda.
ne sıcak hava ne karpuz ne de peynir.
üçüne de aşeriyorum.

eğitim öğretim hayatımın sınanma evresi bitti. artık bi şi üstünden bi şi etme evresi yok. 4 üstünden, 5 üstünden, 100 üstünden, A-B-C üstünden... 17 yıl yahu.

gerisi için: hayatın kendisi bi okul zaten, di mi monşer? "iş hayatı kolay" varsayımımım yok çok şükür; ama dokuzsekizlik bi neşe kıpırtısı yaşıyorum şurda. hem kim demiş "iş demek ofis demek" diye? iç de bile iç de bile.



hayatta tuhaf diye bi şi yok, alışılmadık şeyler var. basit bi cümle ama hatırlamak lazım.

14 yorum:

jelatin dedi ki...

Ben olsam, o bonibonlardan önce yeşilini yerdim. Sonra sarısını, sonra bir yeşil daha yerdim. Sonra diğer sarıyı yerdim. Sonra turuncuları yerdim arka arkaya. Moru da yerdim sonra, şipşak. Yut. Maviyi başparmağımla işaret parmağım arasında tutar; o güzel rengi incelerdim. Hemen yerdim. Pembeye kıyamaz, kırmızıya geçerdim. Kırmızıyı yerdim. Sonra da pembeyi yerdim.

Eline koluna sağlık be Deryik'im. Darısı hepimizin başına; ama öğrenci olmak güzel değil mi? Bence eğlenceli. Hele ki okulunu seviyorsan.

Sabuş, sen, ben Türk kahvesi içmeye karar versek; size gelmeden önce bir lokum kutusunun yarısını naneli, yarısını sakızlı lokumla doldururdum. Önce bir tane sakızlı yerdim. Sonra bir tane naneli. Zaten kahve bitmiş olurdu. İkinci tur kahveleri ben pişirirdim. Bir naneli daha. Deryik'in böyle şahane bir şey olması Sabuş'tan belli. İkinizi de seviyorum.

uzay dedi ki...

lise ile üniversite arasındaki bos bir yılıda sayarsak tam 19.senedeyim masallah daha üniversite bitmek üzere yüksek lisans düşünceleri geliyo üstüme üstüme :)

ferhat can dedi ki...

5 yaşında ilkokul demek ki. :) hayırlı olsun efendim. 17 yıl nispeten kısa süre.

24 sene okuyan insanlar da var.

eylul dedi ki...

Geçmiş olsun mu denir, hayırlı olsun mu denir bilemedim. Ama yazını okurken öğrencilik dünyanın en güzel mesleği değil miydi yaa?? gibi bir soruyu ve mezun olunca bütün eğitim hayatım bitince içinde kalacağım boşluğu düşünüp kaygılara düştüm. Dokuz sekizliğinin sesi buraya geldi bu arada:)

Adsız dedi ki...

tebrik ederim iş hayatı sizi bekliyor:)

funda

Adsız dedi ki...

oleeaayyyyy!!!

ezgi dedi ki...

hayırlı uğurlu olsuuuun, hafifleyip yudum reklamındaki insan gibi uçmana pek bi sevindim. memleket çok sıcak cidden ama, bi serinliğe doy öyle gel : )

merhababenszn dedi ki...

vuhuuuuuu!

Adsız dedi ki...

allah kurtardı :p darısı başımıza.

Adsız dedi ki...

anne bitti süper ya.. bonibonlar da cabası :)

mevudugaga dedi ki...

hayılı olsun efendim (:
bonibonlara bayıldım ya çok güzel duruyorlaarr (:

Emir Bey dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun deryik apla yahu ! ayrıcak kafamı toplyaınca alttakini de okuyacağım :D süper yahu bizim de kış okulu yaz okulu derken of of !

ikinehir dedi ki...

vallahi tebrik mi edeyim üzüleyim mi bilemedim, hani öğrencilik en vazgeçilmez en güzel bişeydir ya deyiverir gibi oldum ama baktım sen bonbonlarını dizmişsin, ne siyahı ne grisi rengarenk olmuşsun.. e o zaman daha ne olsun dedim ve de tebrik etmekte karar kıldım :) yanında bir tane de hayırlısı olsun katık ediyorum ve şak şak'larımı da sunuyorum. yemek tarifi gibi oldu, hadi bakalım. :)

yemek demişken bi de karpuzsuzluk çok fena. "karpuz mu? e o şekerli su" diyenler var biliyon mu deryik! düşündükçe fena oluyorum :) neyse en kısa zamanda karpuzlara kavuşasın.

deryik dedi ki...

jelatin: :) biz de seni seviyoruzz efendiim sabuş tanısa çok severdi, hele köpüklü kahve falan. ben en çok mor olan bonibona kıyamıyorum... bi de öğrencilik güzel de işte... daraldım ben burda.

uzay: aman aman.. üstüne üstüne geliyosa hiç kalkışma.

ferhat: kasım doğumluyum da ondan, okullar açıldı, 2 ay sonra 6 oldum ben. manasız bi acele hali var evet :P

eylül: kampüse bağlı kampüse :) ben ki bunca yıl öğrencilikte kalma planları yaptım hep, şimdi noldu bilmiyorum.

funda: teşekkürler :)

lavender: yuppiiiii :P

star starcrazy: burası da pek bi kararsız yahu. güneşli şimdi, yağabilir de.. sevimsiz bi şi.

szn: heyyoooo :P

gülin: cümleteeen cümleteeen :) "kurtarmak" demiyim de yani, hani takip edilen dizinin kabak tadı vermeden bitmesi gibi. evet aynen böyle.

eda suner: renk renk renk:D

mevudugaga: minicikler üstelik :)

emir bey: söylenmek yok. kampüsün güzel. havuzun var. daa nossun :)

ikinehir: şu aralar duyduğum en güzel dilek. valla karpuzlara kavuşayım :D

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker