2 Haziran 2006 Cuma

Zar


Tavla güzel oyun, zar sallarsın ki en güzel yanı. Mirkelam zamanında bi şarkı yapmıştı, "tavla beni tavla, salla pulları zarları" diye, onu anarsın. Komik bi ilişki keşfedersin sonra:
Tavlananlar zarı sever.
Tuhaf di mi, kan çekiyo sanki. Tavlayanlar da iyi tavla oynuyo mudur acaba? orda bi ilişki olmayabilir gerçi. İlginç işte:
tavla-tavlanmak- zar-zarı sallamak-"kumarda kaybeden aşkta kazanır"...
Allahım matrixxxx.. neden daha önce göremedimm..


Mirkelam'a nispet değil, biraz "okuduğumuzu anladık mı" alıştırması. Yok hayır, aranmıyorum yanlış anlaşılmasın :) türkçeye has bi kelimeler ağını zevkle, yeniden keşfettim ama elin ecnebisi buna özel zar bilem yapmış-- bakınız ibret alınız.

3 yorum:

Tugc dedi ki...

Amerika'da bir de sevgililer gunu sekerleri var..Boyle bir kutu kalp seker, uzerinde call me, rue love, kiss me tarzi seyler yaziyor:) asmislar bizi valla..Biz bu kadar abartmayalim diyoruz en azindan.

Beyaz Piyano dedi ki...

zar tutmayın lütfen

deryik dedi ki...

tugce: o şekerlerle dolu defter kapları vardı bi ara onu hatırladım şimdi. Bi de Ankara'daki kuki house onların at nalı boyunda olanlarını yapar idi bir ara. hani şeker büyüdükçe sevgimiz artıyor hesabı heralde :)

beyazpiyano: yaa evet zar tutmak var bir de. bir de hileli zarlar var, ne yapsan düşeş ama bunları centilmenliğe aykırı buluyoruz tabii..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker