24 Haziran 2006 Cumartesi

gugıllayın beni

google'dan nasıl bulundum faslı var evet, tracking. bazen çok acıtıyo insanı. Ciddi üzülüyorum google'a sorulabilmiş sorulara. yazık ama yani. benimkileri yazmaya gerek yok, açıp bakarsınız, hem çok enteresan bi durum da yok.
bu arada google geçenlerde "türkiye bizim için çok ilgi çekici bi pazar, bizden bayaa bi şi arıyosunuz" falan diyerek yeni yatırıma başlamış. meali şu: her haltı google'a soruyoruz. google bana kız bul, google beni sevdir( "birisine kendimi nasıl sevdiririm"), google "telefonum kapalı olduğu halde çalsın" (böyle gelmiş biri), google çayda kahvaltıda yenir- acaba nedir nedir... aaaağğğh yani. en bi "google'layanlar"dan olduğum için şikayet ettiğim şeyi izah etmem gerek heralde: hayata dair kaygılarınızı gugılcık nası cevaplasın? zamanında bir profumuzun "acaba kimler beni 'dönek solcu' olarak görüyo" diye adını arattığı bi arama motoru; ama hassas kaygılara nasıl deva olsun.
google bize "information" sağlıyor, "knowledge" değil. çevirebilen tam bi çevirsin farkı izah etsin. ben ilkini arıyorum arama motorunda, ikinciyi değil.
bi de lütfen artık bu toprağın insanı bi sevişsin gelsin. yolda, okulda, google'da, her yerde kızışmış bir millet halinde dolaşıp havadan nem kapıyoruz. testesteron dediğin şey şiddetle de ilişkili. Cinselliğini bastırdıkça şiddet olarak çıkıyor işte. Erkekler için değil sadece, kadınlar için de diyorum. her gördüğünü tasvip etmeyerek süzen, yanlışlıkla ayağın takılıp çarptığında "öööyyff"leyip sinir içinde koşarak uzaklaşan herkes ya kaplıcaya gitsin ya sevişsin. yeter bu milletin gerginliği yaa. Valla yeter. hala adem ve havvanın o ilk utancı içinde kendi vücuduna dahi bakamayan haldeyiz. 4 kişilik dolmuştaki turist kızı "kaldırmak" için şoförle "ne dersiniz beyler, nasıl yapsak ki" muhabbeti yapılabiliyo. Herkes herkesi süzüyo sürekli. süzüyo ve denetliyo. birbirine ana avrat sövüp kavga edenleri seyredebiliyor ufacık çocuklar; ama öpüşen bir çift varsa eğer "aile var". Çocuk sevgi gösterisinden utanmalı. çocuk sarılmayı bilmemeli ama iyi kafa atmalı. Aslan oğlanlar ve potansiyel kaltaklar ülkesinde en çok kadınların sevilmeyi ve sevmeyi bilmeyişi acı.
google'a sorarsın işte sonra. "bana kız bul google." "kendimi nasıl sevdiririm google".
google sımsıkı sarılsın, iyi geceler dileyip yatırsın hepinizi. googleseviciler.

4 yorum:

Aleksi dedi ki...

cinsel eğitim şart kardeşim, insanlar gerdek gecesinde ne yapacaklarını bile google a sorar hale geldiler.
Benim bloguma geldi böyle biri, oradan biliyorum. Cinsel organ isimleri ile gelenleri ise artık sadece istatistik diye sayıryorum. Kanıksadım bu durumu galiba. Öyle yani.
Peh ki ne peh.

Adsız dedi ki...

Evet, artık Google'a sorulan sorular bilgiden (information) ziyade kişisel tecrübelerin arayışında. (Ki bence budur, knowledge terimini oluşturan, bilgilerin yardımıyla kişiselce oluşturulmuş tecrübe.)

Başka bir yerde okumuştum, google'a 'gerdek gecesinde ne yapmam gerekiyor?' yazanı. Bunu yazan ciddi bir şekilde yardım dileniyor google'dan. Gerdek gecesinde, kapıda bekleyen meraklı erkek topluluğunun beklentilerini boşa çıkarırsa ne olacak sonra?

İletişim çağındayız ama bence bu bahsettiğimiz bir iletişimsizliğin örneği. Yakınımızdaki insanlara sormaya çekindiğimiz, öğreniyor olmaktan utanıyor göründüğümüz şeyleri, kimseler duymadan google'a soruyoruz. Zavallım Google da bloggerlara yöneltiyor onları, 'siz yardım edin bu çocuğa' diye. Yakında Google'dan 'Güzin Abla Projesi' bekliyorum.

Yazık hakikaten halimize.

deryik dedi ki...

gerdek gecesi telaşı iki taraf için de belki anlaşılabilir bir şey. Yani "kız bul" diyen zihniyet tabii ki "kızı ben buldum şimdi napıcam" da diyebilir. asosyal sosyaller. Vahim yanı sohbet havasında soru sormaları. yani anahtar kelimelerle arama değil. o cümleyle deva arıyor. gugıla karşı samimi yani insanlar.
"Elalem ne de der" lapası üstüne biraz "erkek adam" biberi ve "evladiyelik genç kız" sosu gezdirirseniz; ama basın-yayından gerçek hayat kırıntıları yemeğinize düşerse, tuhaf bi şi oluyo işte. yeme de yanında yat.

Adsız dedi ki...

cinsel eğitim şart hatta bloğuma bakın
mutluinsan.blogspot.com

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker