1 Haziran 2006 Perşembe

Fetişe yetişe

Ayakkabı hassas bi konu. Ben severim, hele topukluysa. Durup dururken dore çivi topuklar, yok efendim saten kurdeleli stilettolar denemişliğim vardır; ama giymek ayrı bir şey. Gönül isterdi ki her belediye Beyoğlu Belediyesi kadar hassas (!) davranıp yollara "açıkhava akmerkezi" kıvamı yerli granit döşesin- kadınlar yürüsün, topuklu da giyebilsinler; ama maalesef olmuyo işte. Okulumuzun çıkılak kadrosunu takdir ediyorum bu konuda; ama öyle bit topuklarla çok ses çıkaranları değil- öz hakiki yüksek ökçeler ekibini. Azlar ama varlar, sadece zevkimiz tutmuyo pek- o ayrı konu. Dans ederken alışmıştım 10 cmlik ince topuklara; ama gel gör ki biri seni çevirirken dönmek, kuik-kuik-slov saymak falan maharet değilmiş. Maharet kantinden çıkarken düşmemekmiş mesela... içimdeki Banu Alkan henüz uyanmadığından parmak ucunda yürüme tecrübem daha çok hipodroma alışmaya çalışan pony kıvamında kalıyor.



Gerçi çok kötü değilim sanırım şekildeki görece kalın topuklarla- çalışıyoruz gelişiyoruz efenim. Bi yerden başlamak gerek. Platform topuğa karşıyız bu arada-- yok öyle hilebazlık. İnce olacak; hatta çivi olacak, bilek devam edecek. Giyebilenleri ve hatta yürüyebilenleri severek izliyoruz, ayak fetişi olanlara hayatta başarılar diliyoruz. Nişantaşı kadınlarına selam ediyoruz. Yaz geldi, "pedikürü beceremeyen bot giysin" diyerek konuyu kapıyoruz...

Bu konuya nerden geldik? Sıkıntıdan.

5 yorum:

Tugc dedi ki...

:) Ben yeni yeni topuklu sevmeye basladim..Ve ilk topuklu tecrubem, ince ve yuksek topukla 6saat, ikincisi ise yuksek topukla 1.5km Norvec yollarinda yurumek ve 3saat de dans etmekti..ama isin ilginc yani, artik ogrendim, emanetmis gibi yurumuyorum en azindan:)

Demet dedi ki...

Derya'cim, su Bafra isinde kesin karar kildiysan simdiden cok yuksek topuklara alisma istersen. :) Sonra botlara donunce insanda boy kompleksi bas gosterebilir, neyimize lazim :P Ben acikcasi topuklulara karsiyim, bir de mecburmusuz gibi soyunma kabinlerindeki deneme icin koyduklari ayakkabilari bile 40 cm topuklu yapiyolar, giysiyi deneyip cikarana kadar bilegimi burkmayi basariyorum :)

vintage biscuit dedi ki...

valla benim moduma göre değişiyor . rengarenk babetler . düz alıp üstüne kendim eklemeler yapıyorum . düz babetin üstüne ponpon lar dikiyorum
ama asıl favorim sivri uçlu bit topuklar ..marka olarakta deriden deki bronx markası ... bayılıyorum

pedikürlerrr çıksın ortayaaaaaaa :))))))
ama lütfen firenççççççç ojeeee değilll. yeterrr bıktıkkk

deryik dedi ki...

tuğçe: sen çok doğrudan başlamışsın ama en iyisi o heralde. gerçi "o yollarda yürüyeceğini tahmin ediyoduysan niye onları giymiştin" akla gelen bi soru ama uzun bi hikayesi vardır tahminen :)

demet: ben zamanında diz kasımı yırtmış olmasam catwalk nedir sergilerdim şimdiye de işte... Yaa evet cidden, bafra'da zor olur tabii şimdi karadeniz dağlık yer, muhtar emmi de sevmeyebilir paris modasını ama bakalım artık..

vintage: ama sana yakışmış fotodan gördüğüm üzere.. ben daha çok dirseğine çanta takıp "çıkılak çıkılak" efektiyle boş koridorlarda korku saçan kadrodan bahsediyodum, yoksa bit topuğun sendeki versiyonu başarılı, hele o çorapla. French öldü, yaşasın begonvil pembesi :)

Tugc dedi ki...

Olmaz mi hic hikaye:) Biz mezuniyete gidiyorduk, hani bu 1,5km yurudugumden bahsediyorum.Otobusle goturduler mezuniyet balosunun olacagi Youth House a, ama donuste ben cok yorgundum, ve yagmur da yeni dinmisti..Geri donelim dedik, araba da gelmedi, 1saat sonra mi ne gelecekmis. O yuzden basladik yurumueye, yol da az degil.Bi ara sevgilim beni tasimak istedi, ama yol da az olmayinca ben cok uzuldum, indim yere..Yalin ayak yurucem, fakat bu sefer de taslar cok batiyor abi, norvec yollari bunlar kolay mi..sevgilim yalvarmisti, (tabi bu eski sevgilim oluyor ama neyse, hala kafamda bitiremedim)giy ayakkabilarini nolur, yavas yururuz diye.Iste yolun yarisindan biraz fazla olan 1.5km yi topukluyla yurusem de, en son artik bir nokta geldi ve ben, ay aman yeter dedim, elime aldim topuklulari: ) iste boyle birseydi..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker