19 Haziran 2006 Pazartesi

bugün

an itibariyle tek düşünebildiğim şey saçlarımı kökünden kesmek. aslan yelesi gibi oldu artık yeter... Her yıl aynı dert ama boynumda bi kediyle geziyo gibiyim; böyle en tüylüsünden bi iran kedisi falan.. Sabır sabır.

Defne'nin doğumgünüüüüü... 14 yaşında bi bilmiş o artık. telefonda işletiym dedim, yemedi cadı. "annenizin kızlık soyadı?" diyorum. "bilmiyorum ee ne ki acebaa" falan diyo. "nası yaa nası bilmiyosun"dedim "ehihihi" diye bi ses geldi. Sıkılmış cadı, istanbula kaçıcakmış yanıma. Kaç dedim, bana sığın. Hediyesini kargoya verdim, karşı ödemeli üstelik- napiym valla çıkmadı 4.40 ytl, kredi kartı da almıyolar. Eşşeğim, evet.

dairede sifon bozuk. lambalar patlamış. ne ara oldu bunlar bilmiyorum. Nasıl oldu onu da anlamadım.

Allahım dün havuz ne güzeldi. yine mi gitsem.. ay yok ama sergi geldi bissürü.

aa evet sanat yapiym biraz, kolaj gelsin* (*ick etiketlidir). DUYURU DUYURU:

Bi zahmet kalkıp Sabancı Müzesi'ne gidip Rodin sergisini gezin. Ayıp. Fazla bir şey demek gerekmiyor heralde Rodin konusunda.
Bi de hazır zahmet etmişken İstanbul Modern'e gidin, Fahrelnissa Zeid ve Nejat Devrim'in eserlerini buluşturan (anne-oğuldur kendileri) o güzel sergiyi gezin. Bu familya ilginç: Halikarnas Balıkçısı Zeid'in kardeşi, Devrim'in dayısı oluyor. Babaları tarihçi Şakir Paşa. Türkiye'nin ilk kadın gravür sanatçısını, dünya çapında bir seramikçiyi, ressamı ve yönetmeni ve yazarı veveveve....çıkartabilen bir familya. Hangi sanat dalını ararsan var ve başarılı bir şekilde var, esas bu aileye kolaj gelmiş yani. merak edenler için "şakir paşa ailesi" diye de bir kitabı var. İnsanın sinirini bozacak kadar üretkenler.
bu arada, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın, karısına göz dikti diye babasını vurduğunu ve bunu fırsat bilen "yetkili merciler" tarafından Bodrum'a sürüldüğünü biliyor muydunuz bilmem; ama bu aile ancak bu bilgiyle ilginizi çekebiliyorsa diye magazin bile yaptım yani. hadi bakiym şimdi.
Not: "sergiye gitmeye üşendim bu sıcakta" derseniz eğer, eti browni ve selpak cep mendil kutularına zeid ve devrim'in resimleri konmuş. hey allahım heey.

2 yorum:

Burak dedi ki...

selam. yorumlarin sessizligini bozmaya geldim. yazilarini okumak zevkli demek istedim. bazen insan arkada bir taraftar destegi gormek ister ya, o kivamda bir yorum iste. selamlar.

deryik dedi ki...

teşekkürler burak, 100. yazısını yazan birine beğendirmiş olmak güzel :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker