15 Haziran 2006 Perşembe

şarrap

Güzel bi şi şarap. Severim, sevdiririm. En güzel yanı da "şimdi çakırkeyifsin ve her şeyden muafsın. saçmalayacaksın, bunu fark edeceksin; ama mühim değil" cesareti. "aklına gelen en berrak doğruları söyleyeceksin, düşünmeyeceksin; ama düşündüreceksin" hali. Rakı efkarı, ahşap masa feylesofları değil mesela... o başka. Şarap sevimlidir; ama haindir. Şarap laf sokar, rakı haline ağlar. Votka "yıkılmadım ayaktayım, çalsın sazlar oynasın kızlar"dır. Tekila "sabahlar olmasın"dır. ne biliyim, sex on the beach dediğimiz şey mesela komiktir, yazdır, yazıcıdır (hemen bi anı sıkıştıralım: "sex on the beach var mı" "yaparııızzzz ekieki eki".) ama şarap başkadır; güzeldir, parlar ve parlatır. Kırmızıdır ama, beyazına şarap demiyoruz o sofra içeceği.


ne demiş c.süreya: "saat 12den sonra / bütün içkiler şaraptır". evet üstadım, haklısın.

1 yorum:

Aleksi dedi ki...

"En güzel yanı da "şimdi çakırkeyifsin ve her şeyden muafsın. saçmalayacaksın, bunu fark edeceksin; ama mühim değil" cesareti." demişsin ya, ne kadar doğru. Dün gece ...m'e 6 tane SMS attım. Ve aslında hiç birinde anlamlı birşey yazmıyordu. Mesela bir tanesinde "276 tane bedava mesajım var, bunu atınca 275 tane kalacak" yazıyor. İlk attığım mesaj, "ben sarhoş oldum, ne güzel değil mi" ikincisi de "sen değilsin galiba". Hay allahım yaw, pişman mıyım bunları yaptığım için, şu anda evet, ama o zaman çok mantıklı geliyordu. İşte, ne güzel bişi sarhoş olmak. Onu diyecektim ben sonuç olarak. Bir de troleybüs

Not: Bu komenti yayınlama, öyle oku sadece. Ya da dur, istersen yayınla, sildim ismi, ya da gizledim. Ama yayınlamazsan daha makbul'e geçer..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker