20 Şubat 2008 Çarşamba

kırlangeç

şimdi aklıma geldi, ben bi ara kırlangıç fırtınası beklemiştim. yıl olmuş. kırlangıçların bir fırtınası var evet, kırlangıç yağdıran değil getiren. ki bahar ayı kırlangıçlarla gelir. miş. anneannem cemre zamanlarını bilir. bi tanesi, havaya düşen düşmüş bugün galiba. havaya-suya-toprağa. sırası bu. üşenmedim, tarihleri: 19-20 şubat, 26-27 şubat, 5-6 mart. bi de bizim bi komşumuzun çocuğunun adı cemreydi. çok kıskanırdım bu adı niyeyse. ama düşündüm de çocuğun cinsiyeti aklımda kalmamış... kendi adım kadar olmasın, yine çift cinsiyetli bir isim beğenmişim.

sonra mart 9ları gelir. ben milli piyango sevinciyle "9-19-29" diye düşünürken annem benim 9ar sayma becerimden şüphe etti, "9-18-27" imiş. benimki daha melodik... neyse mart dokuzları... çok fecidir bu dokuzlar, habire "ah bitti bu son" dersiniz, kazma kürek yakarsınız. sonra abrulun 5i var- kork abrulun beşinden, öküzü ayırır eşinden. nisan 5. son soğuklar, bakınız öküzü öldürüyo, şaka değil. bu kırlangıç fırtınası meselesi de bu civarda. nisan başında işte. kırlangıçlar geri gelirken.

hani, "bu havalar ne zaman ısınacak" diyen varsa, buyrun, ne beklediğimizi bilelim yol haritası.

kırlangıçlar ayrıca çok dakik, sözüne sağdık hayvanlardır. beklemeyi bilirseniz insanı hiç bekletmezler.

4 yorum:

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

demek ondanmış!!!!! bugün biraz ihmal ettiğim blogları dolaştım da ilginç şekilde iki tanesinde baharın gelmesinden bahsediyorlardı. bu karda kışta baharı kim nasıl hayal ediyor diye çıkamamıştım işin içinden.

Adsız dedi ki...

"yeni yazı olsun nolur..."diyerek açtım burayı. var işte...sağol.

ama yazıya yorum olmayacak bu, kusura bakma.

ikinehir dedi ki...

deryikk, metis her sene ajandalar çıkarıyor. geçen sene çok güzel cadı temalı mor ajanda çıkarmışlardı, bu sene direniş temalı turuncu yine çok şahane bi tane çıkardılar. ne diyordum, işte o ajandalarda hangi cemrenin hangi tarihte düştüğü yazar, bıldırcın geçimi fırtınası da, kocakarı soğuklarının sonu da.. böyle bi sürü şey :)

mesela 1 nisan için şunu demişler:

1 Nisan!
Kırlangıç Fırtınası
Diggers grubu toprağı ortaklaşa işlemek için St. George Hill'i işgal etti, 1649.

görmediysen söyleyeyim dedim, seversin gibime geldi :) almak istersen de ankara'da kalmamışsa söyle buralarda sorarım metis'e istiklal'e. öptüm.


ps: an itibariyle 21 şubat, uluslararası anadil günü ve komünist manifesto yayımlanışı.
:)

deryik dedi ki...

ne yazdı ne yazamadı: aylar var gerçi...

inci: :) ne demek..

ikinehir: gördüm onu da, maalesef ajanda kullanma özürlüsüyüm. duvar takvimi çıksın diye umuyorum :P

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker