21 Şubat 2008 Perşembe

gece vakti

şimdi şu an, bu gece vakti, aptalım ben.
jelatinle konuşuyorum. aptallık orda değil. kıza yurttan haberler vericem güya.

aysel gürel. haber o. bugün göz pınarınıza baskı o. benimkine en azından. neyse işte. salaklığım şurdan: online yorumlara bakiym dedim, hani sıradışı bi laf eden de çıkmıştır diye. tövbe bi daha... şimdi sizin tadınız da kaçmasın velakin, ben 23 yıldır, bi insanın ardından kötü konuşulduğunu duymadım. hele ki şunlar olsun:

"Nasil bilirdiniz derlerya iyi biliriz diyenler cok cikarmi acaba !.Ben Sahsen ALLAH rahmet eylesin demem,Insan Hayatta iken ALLAHi bilmezse Oldukten sonrada,Bize Rahmet etsin laflari dusmez" (noktalamaya dokunmadığım belli heralde)

"80 yıl boyunca boş yaşamış bir müslüman kişi için allahın rahmeti sonsuzdur temennisini etmekten başka yapacak birşey yok gibi"

"Hayatinda hic Allah, Kitap dememis, bilmemis hayatini nefsinin arzularina harcamis birisinin neden cenazesini yikarlar, neden namazini kilarlar sanki,ne olmus sanki unzile, sarkisinin sozlerini yazdiysa vatana millete ne kari vardi"

"geride kalanlarada ibret olsun din dusmanlarina musluman halk hakkini helal etmiyor"

diye gidiyor. eh tabii birileri de çıkıp ağızlarının payını veriyor.. vermesine de... ölüm haberi yahu. müslüman halk adına bi de sözcü olmuş bay cengaver. arada bi gaza gelip, ne alaka çözemedim, laiklik kavgasına da dönmüş iş, o taraf da ayrı bi cengaver. abesle iştigal artık serbest meslek. bir de "her canlı ölümü tadacaktır" tipi mesajlar var. ölüm nedir 101 tadında. sağolsunlar biz bilmiyoduk. "ölüceksiniz, hesap vericeksiniz, sonra iyiler cennete kötüler cehenneme gidicek, cennet cici cehennem öcü, fani dünyada eser bırakmış ne fark eder, sonu benimle aynı" kıvamı. aaaaaaAAAAAAaaaa yani. geldiler bastılar bana.

ölüm anına kadar üreten bi kadına "boşa yaşadı" diyenler kendini cennetlik sanıyor, gülücem, halim yok. ben bu kadar nefreti, bu kadar düşmanlığı hak edicek naptı bu kadın diye düşünüyorum, bulamıyorum. bu insanların derdi duygularla mı acaba? ama arkadaş haklı, hakikaten, ondan gelicek rahmeti, helali aysel napsın... hatta bence, üstü de kalsın. borçlu çıkar. molla kesilmiş üç beş kişi, elinde kör bi terazi, çıkmış aysel gürel'i tartacak. din adına. yok ya! biri "şarkıların başı sağolsun" demiş. şarkılardan önce bizim başımız sağolsun, gönlü geniş biri daha gitti, eh kalan sağlar bizimdir. kaç kişi kaldılarsa artık...

içim kıyıldı benim, salaklığım ondan, jelatin'in de içini kıydım. halbuki bir gece vakti insanın yapacak çok daha iyi bir sürü şeyi olabilir. şarkı sözlerine dalar mesela.

hem biri "şimdi zincirlikuyu'da şenlik var" demiş.
dedem anadolu yakasında, ben ona yanarım.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ya bazen, birileri bilerek yazıyo böyle şeyleri diye düşünüyorum ben, kışkırtmacılık olsun diye hani...
komplocu muyum?
hele üçüncüsü çıldırtıcı, çok kapsayıcı zira,
kendisiyle(+fikirdaşları da onla) gurur duysun...

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

ah deryikcim ya...sorma hiç...ben de dün akşam haberi aldıktan sonra orayı burayı okurken bana da bastılar. zaten içim acıyor bir de gerizekalı insanların abuk sabuk lafları. şunu okudum ve bıraktım sonra sabrım yetmedi:"arkadaşlar Allah yazarken lütfen büyük harf kullanmaya özen gösterelim, Allah tektir ve özel isimdir, lütfen tanrı demeyelim, tanrı mitolojideki yunan tanrıları için söylenir" filan diye buyurmuş. bir şahika edasıyla ağız dolusu bir ÇÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜŞ! demişim.
başka birisi de şöyle yazmış o da çok hoşuma gitti:"eşitlik ilkesine dayanarak, cennette onu çıtır erkek meleklerin karşılamasını dilerim" :)

mermaid dedi ki...

deryik, bağımsızlığını ilan etmiş bi kadındı o, bütün nefretler bundan olmalı. bu öfkeyi haketmek yaptığı tek şey bu. bildiğini okumak:)
bunu anlamalarını bekleyemeyiz di mi?

eternalsunshine dedi ki...

çok üzüldüm duyunca. yakışmıyo sanki ona. ben aysel gürel'i beşiktaş pazarından hatırlarım hem, tezgahın arkasına oturmuş, saçında çiçekli bi toka, üstünde pembe şalı çay içerken hatırlarım. bir de yazdıkları var, unutulmaz. onunki gibi bir yürek, onunki gibi bir ömür dilerim kendime.

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

hayata nanik yapa bilen insanları sevmiyoruz biz toplum olarak çünkü hayat çok otoriter bir yer onların gözünde ve bu düzene çomak sokanları tu kaka yapasımız geliyor ne kadar acı ama çok traji komik...

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker