9 Nisan 2007 Pazartesi

ornitorenk

Avustralya garip memleket. özge'nin sevdiği kadar var. koala, kanguru tamam da, ornitorenk... orda dur ahbap... insaf et. komik bi yaratık. CANIM ORNİTORENK!

Ornitorenk veya Platypus (Ornithorhynchus anatinus), ördeğinkine benzeyen bir gagası ve perdeli ayakları olan, kunduz gibi yassı kuyruklu bir omurgalı hayvandır. Memeliler gibi kürklüdür. Sürüngenler gibi yumurtlar, fakat bir memeli gibi yavrularını emzirir. Bu yüzden, evrimsel açıdan sınıflar arası bir geçiş formu olarak tanımlanır.



İlk bakışta ornitorenk gagasının ördek gagasıyla aynı olduğu kanısına kolayca varılabilir. Ancak, ördek gagası sert ve nasırlaşmışken, ornitorenkinki yumuşak ve elastiktir. Ayrıca ornitorenk gagasında bir çok sinir bulunur. Ornitorenk, gagasını çamurda yiyecek bulmak için kullanır. Bir ornitorenk ayda 12500 solucan yiyebilir. (TÜBİTAK)

daha halktan tanımlar için: kutsal bilgi kaynağı.
ördek ve kunduzdan üremesi fikri sapıkça mantıklı.

uslu bi çocuk olursanız, linki sabırla okurken niye ornitorenk hakkında yazdığımı da göreceksiniz.
kopya: 56.

ayrıca ornitorenk 4 kez tekrar edince anlamsızlaşmayan yegane kelimedir; zira en baştan komik ve anlamsız gelmektedir kulağa. binlerce kez tekrar edebilirsiniz.

hem kendisi tazmanya canavarında, pokemonda falan da rol aldı.

bkz. avustralya 20 centi. böyle bi ün şan şöhret.

8 yorum:

narsis dedi ki...

Ornitorenk sanki hic gercek olmamis bir hayvan. Ne kadar belgesel izlersen izle sanki bir masal kahramani. O bizim ruyalarimizi susleyen yaratik, o insanin yuzunu gulduren degisik bir sey...

Sadece insan etiyle beslenen manyak bir sey de olabilirdi, yine de adi ornitorenk oldugu surece sevilirdi sanki

Tugc dedi ki...

Hic duymamistim. Cok cahil hissettim birden.
Cok degisik bir sey ya.

deryik dedi ki...

narsis7ekho: hahah evet yahu.. yani ornitorenk ismiyle hayvanlar aleminde ciddi bi yer edinmesi zor zaten. ama "hayat ne tuhaf yaau" cümlesine eşlik edebilir: ornitorenk falan.

tuğçe: ingilizce platypus. ahenkli bi hayvan :) kafasına sabo terlik/ bulaşık eldiveni geçirilmiş bi kunduz gibi durmuyo mu ?:)

Tugc dedi ki...

hahaha :) sahiden oyle. Eglenceli birsey cok. Boyle dogaya bile baskaldiri gibi birsey :)

Yes Master Jedi dedi ki...

Dayanamayip sazanlik yapacagim.... Atilla Atalay..

Emir Bey dedi ki...

pokemondan tanırdık biz :D

deryik dedi ki...

tuğçe: evrimi reddetmek bu :P

darth buraky: evvet bildiniz, şimdi pembe reyondan ödülünüzü seçmek üzere sizi buraya alıyoruz :)

emir bey: emircim utanmasak kuşak çatışması yaşiycaz :P

mnemosyne dedi ki...

küçükken belgeselde izleyip o kadar sevmiştim ki mutfakta yemek hazırlayan anneme gidip evde platipus besleyip besleyemiyeceğimi sormuştum ve pek tabii ki reddedilmiştim.sonra ortaokuldayken de rüyamda kordonda denize sıfır bi yalıda yaşıyoduk,okuldan eve kayıkla dönerken peşime takılıup başını giriş merdivenlerine dayayan bi su samurunu evde beslemek istemiştim.bu sefer de rüyamda babam reddetmişti beni...büyüyünce akıllandım ve kimseye fikrini sormadan eve kucağımda evlat edi
ndiğim kedi,köpek,tavşan..artık ne varsa onlarla dönmeye başladım.sonuç:kesinlikle olumlu! :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker