22 Nisan 2007 Pazar

hikayenin ana fikri neymiş?

din elden gidiyomuş. misyonerler varmış. türklük de gitmiş elden, ermeniler rumlar kürtler varmış. bir şeyler yapmak lazımmış. 301 tane nefret tohumu ekilmiş. ilk tohumun ilk meyvesi ilkbaharda patladığında huzur korkup eski bir pikabın içine saklanmış. ağlamış, ağlamış.

sonra herkes gitmiş- gitmiş renkler. küfürler bitmiş; ama gülüşler de susmuş. herkes birbirini süzer olmuş, aile ağaçlarına baltalar vurulmuş. çerkez güzeli olmak haram olmuş, laz burunları keserle düzeltilmiş. harfler gitmiş önce, sonra sesler. sonra konuşulmayan acılar akmayan gözyaşlarının koluna girmiş, çınlamaktan utanan kahkahalara sarılıp yola çıkmışlar. ehlikeyif ve çakırkeyif yanlarına biraz meze biraz rakı bir de ince bir sızı alıp uçmuşlar. efkar ve dertleşme gün doğmadan intihar etmiş. Kalanlarsa olmayan düşmanı yendikleri, kutlanmayan zaferlerle sarhoş olmuş.
gidenlerin hasreti nefret olmuş zamanla ve kalanların nefreti hasret...


herkes gitmiş herkes gitmiş.
ellerim bak boş kalmış.

8 yorum:

Tugc dedi ki...

Ayni degismeyen sacmaliklari duymaktan biktim...Yok dini icinmis yok milleti icinmis.. Ya ne kadar haklilar.. Bizler de vatan hainleriyiz zaten oyle dusunmuyoruz diye..ne guzel.. boyle devam etsin gitsin...

Emir Bey dedi ki...

"gidenlerin hasreti nefret olmuş zamanla ve kalanların nefreti hasret"

!

narsis dedi ki...

Sussan ayri aci, konussan ayri aci. Gozlerini kapayip gecsin gitsin diyemiyorsun. Yapmak isteyip yapamiyorsun. Yapmak istemenin verdigi utanc da yanda duruyor.

Basiretin baglaniyor bazen, elin kolun yokmus gibi hissediyorsun ne yapacaksin?

Ne yapacagim bilemiyorum. Kutsal ilan edilip uzerine konusulmasi yasaklanan konularda milyonlarca insanin bu tabusu nasil kirilir, elbet kirilir elbet bir yolu vardir ama ben bilemiyorum.

QM dedi ki...

her dem tazedir gozyasimiz, hic bitmez bu kara alinyazimiz...

Adsız dedi ki...

...
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

başka da bişey demiyorum...

Adsız dedi ki...

deryik, bloguna koyasın diye değil de okumak istersin diye:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=219174

deryik dedi ki...

tuğçe: etmesin etmesin, kimse kalmayacak sonra...

emir bey: güzel bi ünlem o.. di mi?

narsis7ekho: ben bazen küçücük minicik ve aptallaşmış hissediyorum. "ne zaman oldu bütün bunlar"la "zaten hep ordaydılar" arası bi yerdeyim.

qm: bitecek. bak gör. bi gün.

serkan: valla hem blog hem benim için. içim kıyıla kıyıla.

Yes Master Jedi dedi ki...

Şimdi bu sapık zihniyetli insan kılığındaki yaratıklara ne denir , nasıl denir, desen ne olur? Bunları yapan fikirdaşlarının(fikir sahibi değillerdir bu mandalar ama..) hiç mi içi sızlamaz. Bu nasıl bir dünya, vallahi de anlamıyorum billahi de anlamıyorum.. Anlayana da bravo..

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker