6 Nisan 2007 Cuma

güzel güz el. eli güz. güz elli.

yalın ne demişti bi keresinde: sessiz kalmaya ihtiyacım var. türk popundan referansla yaşıyoruz, hayat bi soundtrack icabında.

eşses şenses kelimesi: koyun.

nutella kavanozu. tırnak batması. saçta sigara kokusu. şarap tadı, boğaz ağrısı. deli gibi dans etmek, durmamak, terlemek, teri soğutmamak. minicik bi yerde daracık bi köşede ölecekmişcesine dans etmek. durunca nefessizlik, nefes almak için kıpırdamak gerek.

biri dedi ki bana dün: hayattan ne istiyosun? öyle bi dedi ki nanik yapıp kaçmak istedim, hani muaf olayım o sorudan. o kadar ciddiydi ki suratı, yaşı tam 30'du, benim boş bakışlarımı gagaladı, "söyle hadi, ne istiyosun" dedi. durup dururken, mutluyken. lalalalalalala ben daha 22'yim, ne bileyim. yutmadı. resmen tenhada kıstırıp hayatımı sorguladı yahu. anladın sen bakışı çaktı, ki kendisi uluslararası bi bakıştır; yoksa isveçte büyümüş bi tanzanyalı öyle bakamaz, ben de anladım maalesef. cevabı bulursam barış manço moda 81300 istanbul adresine yolliycam.

sonra başka biri saçının adı ne? dedi. boş baktım tabii ki. bazen şaka gibi hayat. nassı yaaane. dedim evet bunu, güldüm kendi kendime. sonra ingilizceye geçtim. utanmasam "ay beg yor pardın" diyecektim. saçım kocaman bi kedi gibiymiş. fiyuu o benim repliğim yahu: omzumun üstündeki kedi. "bi isim koyalım artık" dedi. pekiledim, kaldı öyle. kedinin sigara kokanına tahammülüm yok. "saçının adı ne"vari iltifat girişimlerini yarım bırakanlara da.

en güzelini, tuhafını sona sakladım. mangal sefası mevsiminin açılışını kutladığımız akşamüstünde, ben gizlice indirdiğim "ne kavgam bitti ne sevdam"ı dinliyor iken çok tuhaf bi şi oldu. şarkı bitince ugandalı bi arkadaş koşarak geldi, "bi daha çalsana" dedi. anlamadım tabii, anlayamıyorum çoğunlukla. "niye ki?" kalıbıyla yaşıyorum. "bu şarkı uganda'da çok popülerdi zamanında; ama kimindir bilmiyorum" dedi.
sezen n'aptın!!!
ay beg yor pardın martha, valla anlamadım. boş gözlerle "iyi de bu türkçe hem de eski sayılır" dedim, "biz çok seviyoruz ama çal bi daha hadi, özlemişim, ritmi çok güzel" dedi. sözleri çevirdim, "şiirimsi bu" dedi, karşılıklı sevindik.

ugandadan naşi ne kavgam bitti ne sevdam'ı özlemiş kız.

hayat cidden güzel bi şi.

6 yorum:

turuncu dedi ki...

evet, anladın sen.

bak bir de ne demişler:
aramakla bulunmaz; ancak bulanlar arayanlardandır.

tavsan dedi ki...

sana o soruyu soran arkadasa sen de aynisini sorsaydin; hem belki bi ipucu edinirdik hayattan ne isteyebilir insan diye; daha dogrusu bunun yanitini oyle sippadanak verebilecek kisiler var mi (60inda falan belki evet de) babinda biraz da..
bir de ah sezen ah diyorum:)

Emir Bey dedi ki...

aman tanrım hayatınız gerçekten şaşırtıcı yahu =)

Tugc dedi ki...

hayat cok dumur edici birsey :)

merhababenszn dedi ki...

ahaha tabii adı sezen olunca insan bir "höbö?" diyor gayri ihtiyari post a genel göz gezdiriş evresinde. -şarap tadı ve durmadan deli gibi dans etmek şipariş ediyorum 2 aydır hayattan. sesimi duyacak bi gün evet evet!-

deryik dedi ki...

turuncu:cümleyi iki kez okuduktan sonra anladım :)

tavşan: yok sorsam eminim "seni konuşuyoruz" falan der bi manevra yapar...

emir bey: ben değil azizim, burdakiler :)

tuğçe: seviyoruz di mi bunu :)

eysean: hahahaha:D

szn: sezon açılışını yap artık yahu, oralara bahar gelmedi mi hala? bi günlük kaçamak.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker