9 Nisan 2007 Pazartesi

bi sergi olarak istanbul

efendim burda bi 4 aydır istanbul sergisi var (istanbul: şehir ve sultan). düzenleyenler İKSV, stichtic kulsan, türk dışişleri bakanlığı (niye kültür ve turizm değil bilmiyorum); "Turkey Now!" faaliyetler silsilesi kapsamında. biliyosunuz sezen geldi kaçırdık vs, hepsi bu turkey now! yüzünden. bayağı iyi hazırlandılar, tiyatro, opera sergilendi, biletler 4 ay öncesinde bitti vs... sergiyi kaçırmiycaz umarım...



4 aydır amsterdam'da olan sergiye bitimine 1 hafta kala canhıraş gidiciiz umarım. bi ingiliz bi fransız bi ben yine tabii; deryik ve laz fıkrası tadındaki günleri. heralde 7 kişi olucaz. istanbuldaki müzelerden getirilmiş 300 parça sergileniyo, ben de nacizane bi rehberlik girişimi yapıcam. gerçi sıkılıp "yazıyı okuyun aaa" çekmem de mümkün :P

hani nedir ne değildir derseniz: işte burda. eksiği gediği var tabii; ama eli yüzü düzgün bi sergi olduğu söyleniyo. güvenim tam, bakalım ne çıkacak. gerçi pamuklu bile olmayan yazmalara 27 euro fiyat biçen bi müzeiçikazığı varmış; ama onun dışında ucuz hediyelikleri de var diyolar. mesela nazar boncuğu. yurtdışına çıkmayı düşünenlere çağrım, yanınıza bolca cam boncuk alın. bi deriye geçirip 10 euroya satabilirsiniz. at boncuğu bile olur. tuhaf bi cam boncuk açlığı var bu insanlarda.

mercimek çorbası bi de... mm özlemişim.

3 yorum:

cherry blossom girl dedi ki...

Avrupa'nın saklanmıs köselerinden surekli karsımıza cıkan İstanbul sergilerinden bi taneside budur.. Girip görmek istemistik fakat kapısından döndük gidip görüp anlatmaz mısın? sen baharın deryası olmalısın? Brüksel'e gelmek istersen ugramalısın ilk mercimek corbası denemesi cok basarılı :)

deryik dedi ki...

evet o benim efendim :) hemen yazdım sergiyi, iyi hatırlatma oldu teşekkürler :) ben de den haag'a beklerim :D

narsis dedi ki...

Kirmizi mercimek bulabiliyorsaniz tarif hazir ve kolay ve supper. Yaptigimda suphesiz yenen tek sey olmasi tarifinin kolay olmasinda gizli.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker