21 Mayıs 2010 Cuma

esenlikler

yok uzatmiym, bu her seferinde kendine slogan laflara sinir olmiym, bu kadar da popüler politika tuzağına düşmiym diyorum ama, malzeme zengin.

"kadere imanın yoksa tartışacak değilim" lafı bence çok fena bi laf. çünkü bi kere (resmen açıklamak gerekiyo, bu tuzağa düşüyorum), "kadere iman"ı normal kabul ediyor, verili durum, olması gereken. hani "vicdanın yoksa tartışacak değilim" gibi bir şey. ben de bunu söyleyebilirim kendisine, böyle dini imalanmaları da yok hem.

yine de çok ofsayt bi laf işte blog. anlatmak gerekiyor ya, ne acı. kadere imanım yoksa benimle tartışmıyor demek ki başbakan. bi yandan acayip sevindirici, ona kimse laf yetiştiremez zira. ben ligi dışında kalıyorum. yok yok, mahalle takımıyım onun için. kadere imanmış. neden maden kazası gibi, gayet teknik bir konuda, karşısındakinin imanını sorgular ki bir politikacı? neyse durun burda bitmedi. egemen bağış, ruhban okulu demeçleri verdi. "bizim gibi onların da.." diyerek. biz dediği, anladığım kadarıyla, sünni türkler. onlar dediği de ortodoks rumlar. bizim gibi onlar da dini eğitim alsın isteriz kıvamı bi laf. eşit mesafesini sevsinler tabii. ayrıca, geçtim ruhban okulunu, daha cemevleriyle arasını düzeltememiş "sizler", hiçbir yere koyamadığınız "kadere bile imanı olmayanlar"a neyi uygun görürdünüz? "ateist olacağına bari semavi dinden olsun" gibi bir ehven-i şer seçimi. "kafir değil, ibrahimoğulları" ılımlılığına ifrit oluyorum. fritos.

gerçi "ille de roman olsun" şiirinde belirtmişti tayyip bey: o da allaaahh kuluduuuurrrrr diye.

 *

bu ara aldığım derin nefesleri peş peşe dizip sabır tesbihi yapıcam. aslında zor değil, güzel günler görecek ülke. ben de  görürüm hem, biz siz onlar. haberler güzel olsun, güzellikler haber.
güzel şeyler, ışıklar, işaretler, umutlar... yaz arifesinde ben hep en bi çiçek böcek. böyle yazıyorum filan ya, şaşıyorum sonradan. dünya umrumda aslında değil blog. saat 8e geliyor ve gün yeni batıyor. daha güzel ne olabilir ki, sorarım. istanbuldayım, gün kızıl, hava bi ufak ceketlik ama güzel ve mayıs her şeyi okşayan bir kudrette. bugün cuma olmasının tadı ise bamb-aşk.

3 yorum:

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

deryik seni ne zaman keşfedecek gazetecilerimiz? merak ediyorum. deryik'e köööşe! deryik'e kööööşe!!!! isteriz!!! isteriz!!!!

Bespelled dedi ki...

ne yazdı ne yazamadı'ya tam katılıyorum. Senin gibi yazabilen köşe yazarlarına çok ihtiyaç var Türkiye'de ve genel olarak.

deryik dedi ki...

hehe, cevher hissettim bi an :) arkadaşımla iş yapmak gibi olurdu para karşılığı yazmak; aramız bozulursa dönüşü zor.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker