27 Ekim 2007 Cumartesi

dutch street organ

eveet takvimler hızla ekim ayının sonlarına doğru ilerlerken bendeniz yeni bir halloween partisine katılıciim. ev sahibi bu sefer çok sevgili irish pub o'casey's. deryik de çinli olucak, elbisesi var, çıbıkları var, saçına takıcak. mış gibi yapıcak. bakalım, ne kadar olursa artık. bahane bunlar, canlı müzik için gidiyoruz.


bu yazı hollandanın sokaktaki en neşeli kısmını anlatmak için. isteyene bir korku filmi teması, isteyene anlık bi lunapark hissi, isteyene "aa at sevelim hadi hadi" hevesi. benim içinse sokağın bi köşesinde duyunca hemen kendisine doğru yöneldiğim, bozukluklarla dolu teneke kupasını sallayan amcaya bozukluk verdiğim, hevesle aletin nasıl çalıştığını seyrettiğim bir mut. her seferinde istisnasız bu yaşandığından, yanımdakilerin kocaman açılmış gözlerimle dalga geçmesi, "hadi şeker alıcaz sana, gidelim" falan gibi yöntemler denemesi mümkün. ama olsun. ben hep o kocaman makinanın arkasındaki nota defterimsi şeyleri yerleştirmelerini izliycem. atı sevemedim daha, çok yorgun görünüyo hep. hem o amcalar çok şeker. amcalar böyle tontonlar, ingilizce bilmeden anlaşıyolar. çocukları kucaklıyolar atı sevdirmek için... aman neyse çok kuru bi anlatım oldu.

her neyse yani, bu garabet havada, bu ciddiyetten yıkılan suratların ortasında yemin ederim anlık bi cıvıltı bi güneş kıpırtısı, bi neşe bulutu oluyo üstüme yağıyo bu müzik arabası mı diym ne diym bilemediğim şey. google'da adı "dutch street organ" diye geçiyo. hollanda sokak orgu. o kadar basit değil ama, bi de at var bunu çeken. iki tonton amca var.. ho hoo yani böyle kuru bi isim yetmez anlatmaya.
e tabii siz şimdi hizmette kusur ettiğimi, böyle bi fotoyla geçiştirdiğimi sandınız ama yanıldınız... dinlemeye vaktim olmadı, inşallah güzeldir. beğenmezseniz linkten linke güzeline ulaşın. yaşasın yutup.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

ay cicoş habire hallowen craft newsletterlar geliyor süper şeyler var benim için bolca resim çek ve eğlen canım

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker