30 Kasım 2006 Perşembe

üç vakte kadar

bu hafta beni resmen yuttu. hiçbir TC evladı eğitim hayatında (oha benim 17. yılım, emekliliğim yaklaşıyo) günü gününe çalışma prensibini oturtamamıştır bence. ya da genelledim mutluyum. geliyosun buraya, "bu akademik bi şiiyy masterr buuğ eveğt" diye moda girip okuyo insanlar. E hani sabahlamak? hani kahve-kola falan? hani o çok sevgili "gençler beni ihya edin nolur... yarın 12 kuzey study" mesajı? cık. şahsen eninde sonunda hepsini okiycam biliyorum, ama şu an dağllaar dağğlaarr birikiyolar. çözüm: biriktiren arkadaşlar bulmak. zira günü gününe hatmeden kızımız 78, son anda seçerek ve can havliyle okuyan deryik 77 aldı aynı sınavdan. o 1 puan için değer mi? cık di mi? teşkürler ( ne kız aptal ne ben dahiyim).

bu hafta bi sunum, bi workshop (ki moderatör bendim, hayatımda bööle bi şi yapmadım, konu ırkçılık, onu da yaşamadım), bi "üst döneme veda partisi" ve aşçılığı ve ayak işleri, bi tane de "haftada 5 saat amelemiz olucan, şimdi şu küflenmiş yığını zımbalamaya başla" gerçeği falan yaşadım. her şey dün düze çıktı. oooh dedim size anne yemeği yapıcam gençler... domatesli pilav (hasretlik), sarımsaklı yoğurt ve şnitzel. ne basit di mi? ufku açıldı hepsinin :P yanında harika 2 şişe şarap, sarhoş latin kahkahaları, beyaz peynir- zeytinyağı-ekmek üçlüsü... allahım mutfakta kikirdemek de güzel.

bugün ve yarın sabah da normal bi şekilde bitebilirse yola çıkıcam. Özenççim miniğim exchange yapıyo belçika'da. daraldı beni aradı. "kaçalım şu homeland'lerden" dedi. hem de bissürü kez, ben geç cevap verdim, hatta bazen vermedim, kızın sinirlerini denedim... hatta buralara kadar geldi, görüşemedim, dövmedi beni, "deryik dönücem bak Türkiyeye bi ay içinde falan" dedi kibarca. Melaikedir kendisi. ama son anda oteli ayarlayabildim, işe yaradım: Liege üstünden Lille: Belçika üstünden Fransa. Haftasonu kaçamağı. Kendisi benim Barcelona partnerimdir aynı zamanda, saatsiz ve telefonsuz kalma kutlaması hallerimi bilir.

yani sessizleşiciim istemdışı; ama elim kolum dolu dönüciim. elimkolumdolu da tekerleme gibiymiş.



dünyanın en manalı kapı kolu mesajı bende.
evet evet aynen. büyütüp bakınız, yeni sayfada açınız.

bi de benim karşı komşum 6 aylık hamileymiş, yani 3 ay sonra burda, benim katımda Ganalı bi bebek olucak. büyük cesaret... master yaparken bi de bebek...
gidip konuşmam gerek, acil durumlarda haber versin.
gerçi napıcaksam ben acil durumda... "marisol yetiişşş" çığlığı? hımm...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilmece bildirmece dil sütünde kaydırmaca kelimelerinle zaten zeki olduğun tarafımızca bilinmekteydi, Bide el alem görsün bakalım deryik hanımı..
Biz sizleri oralara onlara "bak biz çalışmadan da neler yapıyoruz " demeniz için gönderiyoruz (Türkiye sizinle gurur duyuyor)
Yalnız korkum : Nasreddin hocanın "I rahmatlık Nerdeyse yemeden yaşamayı öğrenecekti durumuna ulaşmadan ..." Çalışmalısın ..

Domatesli pilav .. ilginç..

jelatin dedi ki...

Acil durumda sıcak su kaynatabilirsin. Buradaki filmlerde öyle yapıyorlar.

Adsız dedi ki...

Mehaba ben de iss ye basvurmayı dusunuyorum sene sonunda ama basvuru da seciciler mi degiller mi bilmiyorum..Mesela sen basvururken gpan kacti ve ek celismalarin var miydi.sop ile ilgili tavsiyelerin var mi?

sevcan

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker